onsdag 6 augusti 2008

Kristallampor

Här kommer bilder av de kristallampor som finns hos mig. Jag minns med ett leende på läpparna första gången jag var hem till min svärmor och tyckte att hon hade gammeldags smak eftersom hon hade mycket kristallampor, kristallskålor, kristallljusstakar, kristallglas etc. Vet ni vem som ärvt bl a hennes kristallampor och kristallampetter samt många kristallskålar och kristallglas?! Jo min man - vilket alltså innebär att det finns hos oss nu. Smaken ändras med andra ord!!

Den här ovan hänger ovanför matgruppen i vardagsrummet. Min favorit! Min kristallperiod började när jag fyllde 40 och då köpte vi den här. Den hängde i köket i vårt förra hus. Den glittrar så härligt i alla möjliga färger. På våren lyser solen på den och regnbågens alla färger hamnar på väggarna. Ett riktigt vårtecken!

I slutet på 80-talet köpte vi denna vita kristallampa att ha som lampa i köket till vårt förra hus. Den har hängt lite överallt med åren och vissa prismorhar gått sönder (tack barnen!) och jag har därför fyllt på med riktiga prismor. Jag tycker den är lite kul att ha kvar och den hänger nu i vårt kök.

Denna kristallampett kommer från svärmor och i vårt vardagsrum hänger två stycken. Det blir så härligt mönster kring lampan när den lyser. Jag tyckte ju för ca 25 år sedan att den var för guldig och gammeldags. Tänk att man ändrar smak och tycke när man blir över 40! :-)

Fönsterlamporna har jag traderat till mig och de hänger i vårt vardagsrum. Vi har tre stora fönster och det är två olika sorters lampor. Det märks knappt eftersom det är två delar i rummet, tv- och matsalsdel.

Den sista lampan var svår att få på bild. Det är samma serie som vägglampetterna. Det är återigen en taklampa från min svärmor och som hänger i vårt sovrum. Den har också prismor som skimrar i olika färger och gör att man blir på gott humör på våren när solen återvänder.

Inga kommentarer: