lördag 29 augusti 2009

Kräftor

I kväll blir det kräftkalas för familjen. Det är lite ovanligt - det brukar ju vara festligheter och inbjudna vänner kring det dukade bordet men i kväll är det alltså bara familjen som myser och sörplar ihop. Det ska bli jättetrevligt att få umgås lite längre kring matbordet med tonåringarna! Äldsta sonen älskar kräftor medan den yngre är skeptisk.

Bilden ovan är från en tillställning som jag arrangerat på min arbetsplats i veckan. Det blev så mysigt med de stora lamporna ovanför bordet!

Det blir inga rönnbär i år. Det är inte många klasar i varje träd. Det betyder alltså att det blir mycket snö och att maken definitivt kommer att tjata om snöslunga hela vintern... :-)

Idag öser regnet ner. Det är tråkigt för min make eftersom han deltar i en golftävling idag men det är verkligen behövligt för trädgården. Det är längesedan det har regnat! Dessutom känns det lite skönt att inte behöva planera något speciellt för dagen. Jag kan koncentrera mig på att göra lite tillbehör till kräftorna (västerbottensostpaj och saffranschiliröra).


Imorgon blir det ett besök på IKEA. Det kanske blir mer inspiration på plats än via katalogen, som var en liten besvikelse. Det är inget speciellt jag behöver men det lär ju ändå bli några påsar med värmeljus, blockljus, ljushållare, servetter m m. :-)

Trevlig helg!

2 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Lite rönnbär o mycket snö... Var det så det var?!

Här dignar träden av rönnbär. Hur mycket som helst. Betyder det då att det blir lite snö? ;)

Kräftor är supergott! Vår son gillar dem men tycker att det är alldeles för mycket jobb med att äta dem *skrattar*.

Ha en skön kväll med familjen

Vända blad sa...

Mumsigt med kräftorna! ja det är lite trist med rönnbären, brukar "pynta" med dem...
Känner igen mig om det där med skolstarten, alltid samma planeringstankar, men sen lyckas jag på nåt virrigt sätt röra ihop allt i alla fall ;)
Ha det gott!
Kram Maria