söndag 23 augusti 2009

Hösten är ett faktum

I morgon börjar yngsta sonen skolan igen. Då är det verkligen höst och då börjar rutinerna igen. Det ska faktiskt bli skönt att få vardag igen - konstigt nog. Det känns att det inte längre är sommar och då är det inte längre samma behov av att vara ledig. Det är inte konstigt att gå till jobbet utan känns helt naturligt.
Fast det blir lite annorlunda här hemma hos oss numera eftersom den äldsta sonen är arbetslös. Det blir en ny erfarenhet. Jag hoppas hoppas hoppas så att det ska lösa sig för honom och att något arbete eller möjlighet till studier dyker upp! Det är verkligen inget roligt läge för alla ungdomar att komma ut i arbetslivet nu. Ja tänk vad åren går. Det känns ju inte så himla länge sedan han började ettan...

Äpplena har börjat bli röda. De är färre än vanligt men det blir något kilo i alla fall. Jag har massor av svarta vinbär att plocka in. Det är gott att ha färska sådana i frukostfilen!

Det har varit en härlig skön och slapp helg. Inga måsten och inte mycket som hänt. Hade tänkt ta in pelargoner för övervintring men det får bli uppdrag för vardagskvällarna.

5 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Hej, det är så kul att "random-surfa" bland bloggarna, man vet aldrig vart man hamnar.

Jag fastnade för ditt bloggnamn! Gäller det allt, "Mer av allt".

Marit

Viveka i Bläckhornet sa...

Hade tänkt plantera äppelträd i vår trädgård i sommar men det blev aldrig av.
Tycker de ger en sån hög mysfsktor förutom skörden.

Kram Viveka

Hannele på Hisingen sa...

Hösten börjar nästa vecka ;)

Carina sa...

Nämen va fint du har gjort om i bloggen!!!
kul att du får lite äpplen mina träd är för unga ännu. Har satt ett Pirja och den ska ge frukt andra året så få se...
kram
carina

Vända blad sa...

Ja, nu känns det som höst iaf på kvällarna, huga! Men mysigt att äntligen få plocka fram ljus, tända en brasa i kaminen och mysa =) Här var det första skoldagen igår för lilltjejen, spännande! Hoppas det ordnar sig med sysselsättning för sonen din, det är inte roligt att vara arbetslös länge! Så snyggt du gjort på bloggen!!
Kram Maria