lördag 8 augusti 2009

Åter till vardagen

Vilka härliga två veckor det varit! Sol, blå himmel och ljumma vindar - VARJE DAG! God mat och trevligt sällskap i massor. Jag har laddat batterierna för fullt. Det har dessutom börjat bli mörkt på kvällarna så vi har kunnat mysa med tända ljus och eld i eldkorgar i nästan tropisk värme. Glömd är den veckan då det var blåstigt och kallt. På måndag börjar vardagen igen. Tillbaka till arbetet efter sex härliga semesterveckor. Det tar väl en veckas inskolning innan det känns normalt. Dock börjar ju inte skolan ännu - så riktigt vardag blir det när yngste sonen börjar skolan den 24 augusti. Men i morgon blir det en sista dag på stranden. Det ska bli 27 grader så man måste ut till havet för att hitta svalkande vindar och varmt badvatten.
Bilderna ovan visar lite av det goda vi ätit i sommar. Överst är en lunch vi åt hemma på balkongen. Mums - som på utlandssemestern! Bilden under är matintresserade S som gjort en fantastiskt god efterrätt, trifle, som bestod av kladdkaka, hemmagjord chokladsås, färska jordgubbar, blåbär och hallon samt grädde. Supergod!!!

Ovant blir det dock eftersom äldsta sonen numera är arbetssökande. Få se hur det kommer att bli. Det kan lätt bli en prövning har jag hört av andra som varit med om detta.

I kväll blir det biobesök med maken. Vi har sett mycket DVD-film i sommar (vilket vi även gör året runt - vi gillar film). Film är bäst på bio men man hinner ju inte se allt man vill så därför blir det mycket DVD.
Trevlig söndag och (arbets)vecka!

1 kommentar:

Persiljas Hus sa...

Kommer just från havet som är 23 grader!!!! Varmare än nånsin och såååå sköööönt att bada i. Vi ska äta surströmming på bryggan i morrn och så doppa oss emellanåt. :D Kan det bli bättre? Vågar inte vänta för det ser ut att vara slut mot tisdagen...iallafall enl yr.no men å andra sidan har jag hört spådomar om att hela sensommaren/hösten ska bli varm....
Kram!