onsdag 30 december 2009

Gott Nytt År!

Bild från nätet
Nu är det snart nytt år, 2010! Jag tycker att detta år har gått verkligen snabbt. Är det ett ålderstecken kanske?! Bilden ovan visar min dukning förra året då vi var hos oss. Nu ska vi bort. Mitt uppdrag i år är att göra efterrätt och jag har kommit fram till philadelphiaglass med färska hallon, passionsfrukt och gul kiwi. Dessutom har vi tagit på oss att vara hundvakt åt svägerskans lilla fyramånadersvalp. Stort ansvar med tanke på alla fyrverkerier som avfyras den kvällen. Vi vill ju inte att hon ska bli skrämd för livet.

GOTT NYTT ÅR!

tisdag 29 december 2009

Härliga tonåringar!

Sonen vill åka utomlands och gå high school i ett år och därefter komma hem och gå klart sista året på gymnasiet. Min man och jag är inte alls positiv till det upplägget eftersom han är extremt skoltrött redan nu och vi befarar starkt att han aldrig kommer att gå klart gymnasiet. Däremot så är vi båda positiv till att han åker. Det verkar jätteroligt och nyttigt!!


Små barn = små problem och stora barn = enorma problem.


Diskussioner har förts - både högljudda och normala - och efter några dagar så har lösningen infunnit sig och sonen har även hamnat på samma spår som oss. TACK FÖR DET!! Han går klart gymnasiet och åker därefter till USA för att studera enstaka ämnen i ett år. Han har fått i uppgift att undersöka vad som gäller och hur man söker. Förhoppningsvis så blir detta en liten sporre för honom att orka satsa och plugga lite.


Så skönt att friden är tillbaka i huset! Nu gäller det bara att börja spara - det är 1,5 år till han ska iväg och smakar det så kostar det...



Gott slut!

fredag 25 december 2009

Juldagen

Julafton har kommit och gått. Det är lite tråkigt när alla julklappar är öppnade men det är du det stora lugnet kommer. Idag har det också varit en lugn och slö dag. Vi har hunnit med lite av varje, bl a en sväng ut på stan för att titta till mellandagsrean. Det blir dock en sväng in till stan även i morgon - bl a maken ska hitta en nyårsskjorta.

Nu ska maken och jag ut på en kort promenad. Det är -18 grader ute. Jag gillar knastret under fötterna och den gnistrande snön - det gäller dock att klä på sig ordentligt. Därefter blir det ett härligt bastubad.
Ha en härlig julledighet!

tisdag 22 december 2009

God Jul!

Alla julklappar är inköpta och maten inhandlad. I morgon blir det till att göra knäck och revbensspjäll samt griljera skinkan. Det är så skönt att vara ledig och nu tror jag även att julstämningen kommer. Vi har fått mycket snö de senaste dagarna så det går inte att klaga på vädret längre.
I morgon är det uppesittarkväll. Då slår maken och jag in alla julklappar. Han kommer i vanlig ordning klaga på att jag tar för lång tid på mig med att pynta paketen... :-) Vi drycker glögg, spelar lite bingolotto, äter en skinkmacka när skinken kommer ut ur ugnen och kanske dricker jag en julcider. Vi ska även premiärinviga eldkorgen som maken inhandlade igår. En sådan har stått på önskelistan länge och igår hittade vi en till rimligt pris.

Jag önskar dig en lång härlig ledighet och en riktigt God Jul.

måndag 14 december 2009

Granen är klädd

Tiden går fort just nu. Jag har inte riktigt fattat hur lite tid det är till julafton. Helgen har varit hur tråkig som helst. En lindrig trafikolycka med nära släktingar inblandade, migrän och en trasig tvättmaskin har tagit all kraft i helgen. Så inget blev bakat och de sista julklapparna inte inhandlade. Som tur var blev det lite glögg, ost och pepparkakor på söndagskvällen! Så lite mys blev det trots allt.
I morgon blir det en snabb arbetssväng till huvudstaden. Tyvärr är det lite knapert på kontot så att det ska kunna shoppas så mycket. Men en sväng in på Zara blir det i alla fall. Brukar köpa något till yngsta sonen på herravdelningen.
Tvättmaskinen är jag fortfarande utan och räknar inte med att det löst sig före jul...
Stressa inte bara i allt julstök - glöm inte att njuta!!