torsdag 18 februari 2010

Rosig och vacker

Jag älskar rosor - stor tantvarning! - och denna kudde hittade jag på Rusta till ett så löjligt lågt pris, 59 kr. Tyvärr fanns det bara denna kvar - jag hade gärna köpt en till i denna färg eller någon annan vårig färg. Kudden är som en karamell!!
De här gardinerna har jag köpt från Jotex för ca tio år sedan och jag gillar dem fortfarande jättemycket. Nu hänger de i köksfönstret och väntar på att snön ska smälta.

Ett litet fynd från Röda korset - både rosor OCH hjärta. I like!

Den här kommer jag inom kort att gå omkring och skrota i hemma och känna mig riktigt fin! Jag måste slänga min sköna - men dock inte så fina - badrock från Yazuragi Hasseludden. Den har hängt med ett tag.

Skönt att veckan snart är slut och att det blir helg! Hela familjen ska och se musikalen Buddy Holly (med Brolle). Det ska blir jättetrevligt!

onsdag 10 februari 2010

Ja må dem leva!


Vad det har kommit snö under denna vinter! Det är en sån vinter som jag minns att det alltid var när jag var liten, kallt och snö. Vårt garage syns knappt.


Förra veckan var en riktig kalasvecka!

Min pappa fyllde 75 år och därtill fyllde bästa väninnan, svägerskan och systerdottern år. Tillsammans blev de 201 år. Pappa firades genom att min syster och jag bjöd släkten på middag på Kulturens hus. Jättegod mat och fantastisk personal som fixade till a la carte mat åt oss trots att de hade fullt med konsertbuffégäster. Det bästa av allt var ju att pappa (och även mamma för den delen) uppskattade det jättemycket. Det är inte ofta vi går ut och äter hela släkten - det blir oftare att man samlas och äter tillsammans. Jag verkligen njuter av att få umgås med våra ungdomar - det är inte så självklart längre att de deltar i våra arrangemang så därför är det så härligt när de är med. Kusinerna har umgåtts så mycket från det att de var små så det är ett himla surrande så fort de träffas. Det är också roligt att se men kanske lite jobbigt att höra... ;-)


Nu är det ett tag till det är kalas igen. Det är visst min tur nästa gång. Jaja 48 hur ojämnt är inte det..


Det var förra veckan. Den här veckan har varit sjukdomens vecka. Jag har min j***a migrän. Den anfaller mig när jag minst anar det. Den här veckan har jag dessutom varit hemma både torsdag och idag för att kurera mig. Igår steg jag upp kl 16.30 och såna dagar är allt annat än roliga. Det känns som om jag går miste om viktiga dagar i livet på något sätt. Sonen har fått en stor inutväxande finne som gör hela kinden svullen och den gör dessutom ont. Vi var till läkaren som skrev ut antibiotika. Det är ju inget allvarligt men det är inte kul för en tonåring (eller någon annan för den delen) att ha en stor böld på kinden. Hoppas att den krymper snabbt!!



Det har varit några riktigt härliga dagar med sol och glittrande snö! Vi går verkligen mot ljusare tider - och det märks verkligen att det är ljusare på morgonen och på eftermiddagen.


Jag har anmält mig till en trädgårdskurs - "Trädgårdslycka" - bara order gör mig glad. Så jag har något att se fram emot. Jag ska fundera ut hur jag vill plantera runt vår nya altanutbyggnad (på bilden ovan).


Det är verkligen härligt att det är fredag och jag ska passa på att njuta av lördag och söndag och jag håller tummarna för att det inte blir några fler migränanfall...

onsdag 3 februari 2010

Insnöad och översnöad

Ja hur mycket snö kan det komma?! Vi har haft kallt sedan i december och det har snöat varje dag (känns det som i alla fall). Jag har försökt hålla skenet upp med att det är så fin snö (pudersnö, glittrig, fjun, fjäderlätt) men nu orkar jag inte det mer. Tänkte gå ut och fota hur mycket snö vi har på gården och runt vägen men det är -15 och blåser kallt ute - så det blir endast en bild från baksidan som jag tagit tidigare.
JAG VILL HA SOL OCH VÄRME!!!