torsdag 14 juli 2011

30 år sedan

Bild från Lindex
Idag har tre studenter från förr träffats och diskuterat gamla och nya saker. Det är jättetrevligt att träffas. Jag börjar dock konstatera att minnet mitt är alldeles för dåligt nu för tiden - har glömt personer och händelser från förr. Vi konstaterade dessutom att det är underligt att det är 30 år sedan vi tog studenten - hur i all världen är det möjligt?! Det känns inte som så längesedan. Men det är klart - när jag tittar på foton från den dagen så ser jag ju att det är en mycket ung upplaga av mig. Dagens upplaga har mycket mer erfarenhet och i och med detta har mycket bättre åsikter och uppfattningar i de diskussioner vi hade idag. Det var jobbigt att vara tonåring, att inte riktigt veta hur man ska vara och försöka att sticka ut så lite som möjligt och bara flyta med. Idag tycker jag att det är bra att våga sticka ut i stället för att flyta med strömmen. Det vågade jag inte som ung.
Jag har dessutom varit på rean och köpt lite barnkläder till mitt barnbarn som föds i oktober. Så himla kul att köpa de gulliga, små kläderna. Idag har vi diskuterat kring färger, barn, könsroller m m. Jag köpte byxan ovan tillsammans med vita tröjor, vit kofta och vita sockar. Dessutom har jag köpt en hund på Ikea i svart och vitt. Hittade en bra sida på nätet som säljer nytt och begagnade barnkläder - avvaktar lite innan jag handlar därifrån.

lördag 2 juli 2011

Nu har sonen och svärdottern flyttat in i sin nya och jättefina lägenhet! Den är en trea och det kommer ju att behövas när de tu blir tre i slutet av oktober. Lägenheten är byggd på femtiotalet och har bl a marmorfönsterbrädor. De bor på markplan och har då en uteplats. Sonen förstod att jag skulle gilla den för det är en plantering med träd och buskar (bl a den stora och härliaga rosenbusken) runt uteplatsen. Han hade rätt - jag kastade mig dit och sopade, drog upp ogräs och tog bort kvistar som hängde in. De kommer att trivas jättebra!
Jag har semester förresten. Så himla härligt!! Har varit ledig i fredags för att hjälpa till med flytten så nu börjar semestern på riktigt på måndag. Då blir det en utflykt till Skellefteå med maken.