söndag 30 januari 2011

Blått och vitt

Undrar vad som påverkar ens inredningstänk? Jag känner redan nu att jag närmare sommaren ska inreda i blått och vitt. Jag har redan klart för mig vilka gardiner som ska upp i vardagsrummet och att svärmors blåvita krukor ska fram. På IKEA köpte jag en vit matta som jag tänkte ha vid soffgruppen. Kuddar har jag också några i blått och vitt så jag får nog ihop det utan att göra några större inköp. I köket hamnar de blå gardinerna från IKEA med fint textade blomnamn. Någonstans har jag blivit påverkad till att tänka fram detta - utan att jag vet var.

Det är samma sak med orangt. Jag hade gröna väggar och oranga detaljer i mitt och syrrans rum i vår sommarstuga på 70-talet. Sedan dess har jag avskytt orangt. Fram tills nu. Jag tar varje chans att föra in denna färg i mitt arbete där jag kan designa inbjudningar etc. Så jag blir inte förvånad om det dyker upp orangt här hemma till sommaren. I gillestugan. Om jag skulle ta...

tisdag 25 januari 2011

Fröer och solresa

Vi åker till Kanarieöarna i mars! Så himla skönt det ska bli!! Sommaren har inte varit det den borde ha varit så det ska bli skönt att få sol och värme. Det brukar ju vara solsäkert i alla fall. Det blir första utlandsresan utan våra tonåringar. Och det går ju att resa på tu man hand - det var ju premiär i somras och vi hade en jättebra semestertripp till Stockholm.

Jag har köpt fröer! Det är ett vårtecken om något. I år har provar jag en påse sommarblommor men köpte även som vanligt ringblommor och pionvallmo. Snön ligger djup ännu men drömma om sommarens blommor kan man ju göra. Gillar att plocka in buketter så det borde passa med en mix av rosa och röda sommarblommor. Jag hittade inte rätt bild av fröpåsen. Solen lyser och dagarna är ljusare och längre. Härligt!
Jag håller på att städa på kontoret för jag får nya kontorsmöbler i veckan. Städa och rensa behövs - jag har jobbat länge på samma företag. Helt nya möbler till hela kontoret har jag inte fått tidigare. Nu blir det t o m en tavla som jag fått välja själv. Jätteroligt! Fast mycket stök blir det både före och efter men det är det absolut värt!


måndag 10 januari 2011

Känslan av vuxna barn


Min äldsta son har förlovat sig. Han flyttade hemifrån och adressändrade i somras. Konstig känsla! Det känns ju som om det var nyss jag själv gick ut gymnasiet, flyttade hemifrån, hittade kärleken i form av min man, flyttade till vår första gemensamma lägenhet. Men när jag ser min son så förstår jag ju att det inte är så nyligt. Det var ju förresten alldeles nyss vi for till BB och vägen dit skumpade otrevligt. När vi kom hem från BB så grät jag första dagen lite över det stora ansvaret att ha hand om detta lilla älskade knyte men det gick fort över. Jag älskar att vara mamma!! Våra två söner är absolut det bästa min man och jag någonsin gjort!