onsdag 29 december 2010

Nyårslöfte

Det är inte alltid perfekt. Även om man tror att alla andra har den perfekta tillvaron, julen eller livet - så är det inte så. I många bloggar är det som visas upp en yta - så även i min. Det är lättare att visa upp sånt som känns bra och är roligt än sånt som är jobbigt och trasigt. Det är säkert fler än jag som har lite dålig kontakt med sina föräldrar samt oroar sig för sina barn. I de flesta bloggar jag läser så är det en riktig idyllmiljö med kreativa och effektiva kvinnor. Fast sån är inte jag. Jag har tusen idéer och jag genomfört enbart en promille av allt jag skulle vilja göra. Inte har jag målat något av borden som jag ställde in i vardagsrummet i somras, inte blev det en planering runt nya altanen på baksidan i sommar heller, inte tränar jag som jag skulle behöva och inte heller har jag nog med tid för släkt och vänner. Jag priorierar min man och mina barn i alla fall. Borde prioritera mig själv mer. Det får bli mitt nyårslöfte!

söndag 5 december 2010

Andra advent


Inte blev det några saffransbullar bakade denna helg heller. Migrän halv lördagen och för mycket rantande övrig tid. Men nästa helg måste jag! Det är det enda som jag hör att mina söner efterlyser till jul. Så jag måste hitta tid att få till bullarna!
Det här julpyntet är nytt för i år i min stad. Det är jättefint! Dessutom är det ljusslingor i alla små träd längs hela Storgatan och där tronar även en jättegran. Det är verkligen superfint! I Stadsparken finns ett träd som det hänger fullt med paket i. Också nytt för i år. Tyvärr har jag inte bilder på det senare. Ännu i alla fall.
Julklappsinköp pågår - dock inte i någon stor skala. Vi vuxna köper en liten klapp till varandra och det är kul att klura ut något passande för den lilla summan vi har. Jag är ganska nöjd med mitt klurande faktiskt men vill inte avslöja något i förväg.
Jag inledde julen 2010 helgen före första advent med en julshow i grannstaden och där åts första julbordet. På första advent var jag och såg julshowen med Sanna, Shirley och Sonja samt Måns Zelmerlöv, Björn Kjellman och Brandur någonting. Det var riktigt, riktigt bra! Så julkänslan är på plats det är bara lite mycket arbete som stör det hela. Fast så är det varje år så jag borde vara van.