tisdag 26 januari 2010

Snöstorm på ingång

Här är det ommöblerade vardagsrummet. Ser du Persilja - det är ju beigt och inte alls i din stil. Den nya randiga soffan är väldigt sittvänlig (pensionärssoffa säger ju barnen) och den går även att ligga i. Det blev jättebra! Nu går det även att använda reclinerfunktionerna i skinnsoffan. Har köpt nya gardiner från Jotex och jag har hämtat ut paketet idag. De var över förväntan! Verkligen jättefina!
Det blåste mycket när jag for från jobbet och nu blåser det ännu mer. I morgon ska det bli storm och snöoväder. Det ska tydligen hinna falla ner ca 20-30 cm snö och vi uppmanas att inte färdas på vägarna om vi inte måste. Jag har dock en del saker inbokade i morgon som jag måste på (träning, utvecklingssamtal) så jag får se hur det blir.

Min arbetskollega håller på att flytta och rensar i förråd och skåp för fullt. Titta vad fina moccaservis jag fått! Jag kan ju inte låta bli fast jag redan har några. Jag använder dem som efterrättskoppar och kannan går att använda som vas. Tallrikarna nedan är de jag köpte på återvinningen för tre kr styck. Jag gillar texter - jobbar ju som sekreterare och håller på med ord och texter hela dagarna.

Ha en härlig vecka!

söndag 17 januari 2010

Rosigt

Rosa och turkost är vårfärger för mig. Så snart julen är bortplockad så är det rosa och turkost som gäller hos mig. Vi har köpt ny soffa - beige sittvänlig säger vi medan tonåringarna säger pensionärssoffa - och möblerat om. Vårt soffbord blev nu alldeles för litet men det satsbord jag köpte förra året kom till väldigt bra användning. Har tittat runt efter ett nytt fyrkantigt soffbord så det får bli nästa inköp.


Jag köpte 4 stycken koppar på Åhlens idag. Min man har diskat sönder några av de rosenmuggar vi har sedan tidigare så jag har fyllt på förrådet. Jag har köpt gamla kaffekoppar med fat både på tradera och på Röda korset och de använder jag också ofta. Det är jättegulligt att servera efterrätt i kaffekoppar (ex tobleronemousse som jag gjorde igår till kräftmiddagen vi bjöd några vänner på).

Jag köpte även några nya tallrikar på återvinningsmarknaden. De är beiga med texten "Lunch Supper Dinner" i svart - jättefina! 18 kr för sex tallrikar - kunde inte låta bli. Fast vi har nog med tallrikar... Jag tror att jag nämnt det tidigare men jag gillar porslin.

fredag 8 januari 2010

Första veckan

Nu har jag klarat av första arbetsveckan! Tur att den bara bestod i av två dagar. Hade inte orkat några fler dagar. Jag har varit ledig i två veckor och vänt dygnet och myst på. Konstigt nog så blir det ändå ganska skönt att få normala rutiner hemma nästa vecka. Tretton veckor till påsk...


Det är faktiskt ljusare ute - det märks. Eller är det bara för att jag stigit upp tidigt de sista två dagarna?! ;-)


Vi har haft runt -30 grader nu i några dagar men just nu är det rena blidan med -22. Det är inte ofta nu för tiden som temperaturen kryper ner till närmare -30 och det är väl tur. Vi håller på att tina upp vattenledningen i garaget som frysit. Vi håller tummarna för att det löser sig utan att det har blivit några skador på ledningar och kranar...


Det blev tacos som fredagsmysmat - och i kväll kommer jag att slöa framför Let's dance. Det är en lagom aktivitet denna fredag. I helgen kommer alla julsaker att plockas bort. Det ska bli så skönt! Lika mysigt som det är att plocka fram allt rött så lika skönt är det att få det lite mer avskalat och ljust hemma.


Trevlig helg!

måndag 4 januari 2010

Morrrrrr

Bild lånad från nätet

Migränen har slagit till idag och jag har varit däckad fram tills nu. Morrrrr - det är inte roligt att "tappa" en hel dag. Dessutom blir jag lite trött av medicinen så att det blir följder även efter migränanfallet. Hur som helst så är medicinen guld värd men vissa dagar - som idag - så hjäper den inte riktigt. Jag har tagit två tabletter med några timmars mellanrum men illamående och huvudvärk kunde inte stoppas. Planeringen för dagen sprack - jag har inte gjort något vettigt idag. I morgon åker vi till släktingar i Umeå och på torsdag börjar jag jobba igen.
Jag vill bli av med julen hemma! Jag älskar julen men nu längtar jag efter lite mer våriga färger hemma och tulpaner!! Hittade snygga våriga gardiner i Jotexkatalogen som jag fick idag och till bra pris. Fast jag har ju gardiner i skåpet om jag tänker efter ordentligt.

lördag 2 januari 2010

Andra dagen 2010

Så här mycket snö har vi! Det är fantastiskt fin snö - torr och flygig och en sån som glittrar så fint.

Jag har börjat titta lite snett på alla julsaker och har plockat så smått börjat att plocka bort lite. Vi ska dock bort över trettondagen och när vi kommer hem är det dags att gå till jobbet. Så det får bli operation bortstädning av julen till helgen.

Nyårshelgen kom och gick. Vi var ju valpvakt och det gick jättebra! Hon charmade alla och var inte det minsta rädd för raketer. Min man tyckte också väldigt mycket om henne - så jag hoppas på att kunna övertala honom att så småningom skaffa en hund. Vi är dock inte överens om vilken ras i så fall. Jag funderar på en mellanpudel men han och pojkarna är så emot. Men en lagotto kanske vi kan enas om allihop...

God fortsättning!