torsdag 26 november 2009

Snart jul i vårt hus

Julen har flyttat ni i vårt hus - nästan överallt. Jag har inte plockat fram allt och har ännu kvar att byta gardiner i sovrummet. Ovan syns ett av våra tre fönster i vardagsrummet. Lite dålig bild men lite mysig ändå.

Här är adventsljusstaken som jag har på köksbänken. Hittade långa kronljus på Rusta som blev perfekta som adventsljus. Jag brukar hinna elda ner de mesta av de fyra ljusen.

En favorit! Yngsta sonen har gjort den på skolan (i 4 eller 5). Jag gillar den jättemycket!! Han ska få tillbaka den när han har egen familj och börjar bygga upp sina egna jultraditioner.

I morgon är det fredag och dags för fredagsmys! Det kan bli basket men det kan lika gärna bara bli att slappa i soffan framför Idol.

Trevlig första advent!

tisdag 24 november 2009

Klart för advent

Här står adventsljusen på rad och väntar på söndagen då det är dags att tända första ljuset. Jag är borta hela helgen och kommer hem på söndageftermiddag och då har jag förhoppningsvis förberett allt så att det bara är att njuta för fullt av första adventsdagen.

Jag har några såna här ljushjärtan från IKEAs julkollektion för fem år sedan och jag gillar dem jättemycket! De ser så himla fint sken i vardagsrummet och så gillar jag ju hjärtan dessutom.

Bild från nätet
Regnet fortsätter att ösa ner men jag ignorerar det totalt. I morgon ska jag på julkonsert med Måns, Sanna, Shirley och Sonja. Det ser jag fram emot - speciellt Måns - men det har du ju redan räknat ut. :-)

Helgen ser jag också fram emot - en tjejhelg på hotell med shopping, lilla julafton och mys.
Ha en mysig första advent!

fredag 20 november 2009

Fredagsmys

Hela veckan har varit en enda lång vandring i regn och rusk - den snö som kom förra veckan har tinat och regnat bort. Jag har varit trött i veckan och det verkar jag ha gemensamt med många just nu. Vädret bidrar inte heller till att man blir piggare eller är mer ute. Man inte göra något åt vädret så det är bara att gilla läget.
Jag har börjat julpynta så smått eftersom jag är borta hela nästa helg och kommer hem på söndag eftermiddag när det är första advent. Ljuskyrkan har jag traderat till mig förra veckan.
Jag gillar min nya ljusstake. Typiskt att det blev så suddig bild! Men det syns ju ändå att den är hjärtig, vit och fin. Snart ska ja sjunka ner i fåtöljen och se Idol. I morgon ska ett gäng arbetskamrater med respektive till en västerninspirerad lokal i en grannstad och ha trevligt - första julbordet blir det dessutom.

Trevlig helg!

tisdag 10 november 2009

Michael Jackson och jul

Bild från nätet

Tänk att det bara är några helger kvar till första advent!
Wiiihiiii!! Hör ni att jag låter som Michael Jackson? Jag har precis sett filmen This is it och jag kan ärligen säga att den var bättre än vad jag väntat mig. Han skrev mycket bra musik.
Åter till advent... Har redan köpt alla jultidningen jag hittat - vilket är några stycken. Ingen så där riktigt riktigt superbra måste jag säga men jag köper i alla fall de jag kan komma över varje jul.
Vi har fått snö i veckan och minusgrader. Wiihiiiii! Jag har gjort i ordning fågelmaten i äppelträdet och i syrenen vid bron så att de överlever ännu en vinter. Det blir lite skräpigt i buskrabatten men det tar jag. Jag gillar fåglar. Det är mysigt att äta frukost och titta på dem på mornarna.

Yngste sonen har vaccinerat sig idag. Han är öm i armen och vi får se om han får feber, vilket inte är ovanligt har jag förstått. One down - three to go. Vi övriga får vänta några veckor innan det är dags för oss - allmänheten.
Ha en trevlig vecka!