torsdag 29 oktober 2009

Ständigt oroande

Små barn = små bekymmer.
Stora barn = stora bekymmer.
Så sant så sant...

lördag 24 oktober 2009

Snart advent!

Förra året gick jag och höll i denna ljusstake flera gånger men tyckte aldrig riktigt att jag hade råd att köpa den. Dessutom har vi ju ett antal ljusstakar hemma redan. MEN idag har jag slagit till! Det fanns några ex på Åhléns och nu till advent så kommer den att stå i mitt köksfönster. Jag tycker den är jättefin!! Tydligen ska man kunna tända ett ljus i taket så att det blir som en adventssljusstake. Jag har sedan många år en hjärtformad, vit adventsstake från Åhléns så det passar ju bra ihop.
Det är ett tunt vitt lager ute och vilken skillnad det blivit. Det är en mycket ljusare tillvaro!! :-) Fast det är plusgrader så det blir nog inte kvar så länge.

Jag fyndade jättefina och dessutom jättebilliga gardiner! De kostade knappt någonting alls - tydligen någon sorts rea eller så tog de fel betalt i butiken. Men fina är det i alla fall. De åker nog upp i köket inom kort.


Trevlig helg!

torsdag 22 oktober 2009

Boken har kommit!


Igår kom den - vackert grön var den. Dan Browns nya bok "Den försvunna symbolen" som jag beställt för ett tag sedan på Adlibris. Jag har läst alla hans tidigare böcker och de flesta har varit riktigt bladvändare. Det har varit svårt att bestämma när man ska släcka lyset - bara ett kapitel till. Eftersom jag sett båda filmerna som bygger på hans böcker så springer nu Tom Hanks omkring och är huvudpersonen medan jag läser.


Jag började igår - hann väl med fyra kapitel och som tidigare så var det spännande från första stund. Det är tydligen flera stycken som översatt boken och det verkar ju konstigt. Få se om det märks. Det är ju omöjligt att alla har samma stil och använder samma uttryck och ord.
På lördag blir det IKEA. Det ser jag fram emot! Kul att få se julsortimentet och bunkra upp lite ljus.

Är det någon som testat Marabou vinter? Det låter spännande men jag har inte sett den i någon affär. Marabou sommar tyckte jag var god.
Trevlig helg!

måndag 19 oktober 2009

Grå måndag

Skönt att måndagen är över!


Jag var trött på morgonen - fortfarande känning av lördagens trevliga 50-års fest kanske. Dessutom var det mulet och trist ute så det gick tungt på jobbet idag. Dock måste jag nog säga att dagen bara svoschade iväg. Det behövs lite snö så att det blir lite ljusare ute.
Jag har lärt mig av Colin Moon att vi svenskar är konstiga. Måndag och tisdag så pratar vi om vad vi har gjort i helgen och onsdag till fredag om vad vi ska göra till helgen. Det stämmer ju faktiskt konstaterade vi på jobbet efter föreläsningen.
På lördag blir det en sväng till IKEA för att spana in årets julkollektion. Det ska bli trevligt! Jag börjar riktigt längta efter julen mer och mer. Det känns som om jag kommer att start förberedelserna tidigt i år...
I morgon ska jag skjutsa sonen till tandläkaren på morgonen. Han ska operera ut en visdomstand. Roligare kan man ju ha så han behöver nog lite omvårdnad i morgonkväll.
Ha en trevlig vecka!

onsdag 14 oktober 2009

Lilla söta Tea


Visst är hon söt!
Svägerskans lilla nya hundvalp. Vi hälsade på hene igår för första gången och hon charmade oss alla. Så mjuk och söt. Hon är av rasen lagotto och hon är nio veckor. Få se om det blir en duktig kantarellfinnare av henne! Svägerskan gillar att plocka svamp så det är nog stor sannolikhet att det blir en svampfinnare av lilla Tea.

Jag är lite sugen på att skaffa hund men min man är inte intresserad - än. :-)

Idag har jag köpt Allers julmagasin - men efter en hastig titt så verkade det inte vara någon stor hit. Får bläddra igenom lite mer ordentligt när jag har tid.

tisdag 6 oktober 2009

Höst och jul

Vår björk var full i sidensvansar förra helgen. De låter så himla fint - som små klockspel! Jag är dessutom glad för att ingen har flugit in i vårt fönster detta år.
Jag vet att det är höst forfarande men eftersom jag i mitt jobb arbetar med framförhållning så är jag för tillfället mest i november och förbereder och donar. Därför drabbades jag av julkänsla redan i september. Min syster tyckte att jag var helt fel ute när jag började prata om julafton redan i slutet av september...
Hur som helst så har IKEA äntligen lagt ut sitt julsortiment på hemsdan i veckan. Det verkar lite lovande. De senaste åren har jag varit djupt besviken över deras sortiment. Idag har jag varit på Rusta och tittat på deras sortiment - nja. Fast jag behöver ingenting nytt vad gäller julpynt utan vi har två stora kartonger. Det ska ju vara tradition och inte nytt varje år - jag vet... Men jag kan inte låta bli att kika lite - i fall det är något som står och väntar på mig.
Jag har även hämtat ut min förbeställda glögg, Blossa clementin. Det visade sig att det var 30000 personer som under två veckor förbeställt glöggen på Blossas hemsida och med den efterfrågan så beslutade sig Systembolaget att ta in det i det ordinarie sortimentet. Det låter gott tycker jag!
Efter några dagars förkylning så har jag lite att ta igen hemma. Medan maken sitter framför landskampen i kväll så ska jag byta gardiner i köket och hösta till det lite - i väntan på att snart få jula till det.
Ha en härlig helg!