tisdag 29 september 2009

Barcelona

Vad man vänjer sig snabbt med att vara ledig! Vi har idag återvänt till vardagen efter att ha tillbringat en vecka i Barcelona. Vilken härlig stad! Det har varit varma, sköna och slappa dagar fyllda med sol, shopping, strandliv, sangria, siesta och sightseeing. Vi har haft mellan 25 och 30 grader varje dag. Man har inte behövt något annat än linne t o m på kvällarna. Så härligt!! Det har varit så himla kul att få umgås med tonåringarna dygnet runt. De har shoppat mest. Jag har shoppat väskor (en liten passion som jag har).

Under hela veckan har denna låt surrat i mitt huvud:

Idag kändes helt overkligt att behöva stiga upp och gå till jobbet. Som att plockas upp ur en verklighet och stoppas ner i en annan om ni förstår mitt försök till liknelse. :-) Så fort jag varit iväg så börjar jag genast planera och längta efter en ny resa. Vill gärna åka igen till våren eller augusti...

Det har blivit höst hemma medan vi varit borta. I natt har det varit frost och det är inte mer än 5 grader ute nu. Åter till vardagen med andra ord.

söndag 20 september 2009

Festen är över

Det har varit en trevlig och vacker helg. Vi har haft festligheter hos oss i samband med min makes kommande 50-års dag. Hans släkt var här i lördags och firade honom. Vi bjöd på välkomstbubbel, pulingröra, löjrom och västerbottensost till förrätt, helgrillad fläskfilé och klyftpotatis till varmrätt och hallonmarängtårta till efterrätt. Till nattamat så grillade vi korv och halloumiost. Det var en solig och ovanligt varm höstdag vilket också bidrog till att allt blev så trevligt.
Idag är dock maken och jag trötta. Luften har gått ur efter alla förberedelser och den hektiska arbetsveckan. Vi har hängt i soffan ett tag och nu har jag förberett för att vi ska se Män som hatar kvinnor. Den duger långt som förströelse idag. I fredags var vi på premiären av Flickan som lekte med elden. Noomi Rapace är verkligen klockren i rollen som Lisbeth Salander! Hon är verkligen trovärdig i rollen - mycket mer än Mikael Nyqvist. Ser fram emot den sista filmen i trioligen som har premiär 27 november.

Trevlig arbetsvecka!

söndag 13 september 2009

Höst i trädgården

Så här ser det ut på min bro just nu. Ljung är lika med höst. Jag gillar den trefärgade ljungen. Nu kan frost och snö komma för nu är sommaren i stort sett bortstädad. Det är så roligt och hoppingivande att få plantera alla sommarkrukor men det är en skön känsla att slänga och rensa bort de bortglömda och torra sommarkrukorna.
Jag har klippt och ansat i våra buskar i trädgården idag. Det blev en säck med blandade grenar att fara med på tippen någon kväll i veckan. Det har vuxit ihop fint i planeringen vi gjorde för två år sedan.

Jag har sparat pelargoner (mårbacka och mårbacka tulpan) och hoppas att de (åtminstone några) klarar sig till våren. Dessa ska få stå i fönstren inne och förhoppningsvis ska de få vara gröna - ska dra ner vattningen men inte låta de helt torka ihop. Få ser hur det går!

Jag ser fram emot blommande snödroppar och pärlhyacint under rönnen på framsidan till våren!


Har blommande lökväxter under äppelträdet sedan tidigare. Eftersom det är på baksidan så är det ingen man direkt ser utan man måste dit för att uppleva det. Det är så himla härligt att se de första blommorna i gräsmattan. De brukar blomma precis kring när det är dags för första gräsklippningen så man får vara lite försiktig så man inte hugger ner dem. Jag har även jättefina romantiska rosa-vit-gröna tulpaner i en blomrabatt men tyvärr syns de knappt för de blommar när allt annat grönskar och blommar.
Ha en härlig vecka!

torsdag 10 september 2009

Rymdglass

Kunde inte motstå frestelsen att köpa frystorkad glass till tonåringarna när jag besökte Swedish Space Center i Kiruna tidigare i veckan. Det kan ju vara lite kul att plocka fram denna påse efter att ha frågat kompisarna om någon är sugen på glass. :-) Det är ju mycket tveksamt att det smakar glass. Jag minns att man fick krydda de frystorkade matpåsarna ordentligt under de fjällvandringar jag gjort.

Vilken fjällkänsla man får när man se ut över detta! Tyvärr går det ju inte att fånga på bild.
Det är taget från berget Loussavaara i Kiruna. Så vackert! Jätteintressant att besöka Swedish Space Center (Esrange)!!


Idag är det fredag och det är så himla skönt med helg! Maken har varit och spelat golf på Bro hof i Stockholm och han lät supernöjd när jag pratade med honom igår. Det blir en lugn helg med lite förberedelser inför lite festligheter nästa helg.

Trevlig helg!

fredag 4 september 2009

Farmor Anka och jag

Den här sjalen köpte jag i slutet av sommaren på KappAhl. Den kommer absolut att bli en av hösten mest användbara plagg! Den ligger bra på axlarna eftersom den har rynkdraperingar insydda på några ställen. Jag har invigt den på jobbet idag. Känner mig lite som farmor Anka (hon måste ha haft en sjal på sig eftersom jag direkt kom att tänka på henne) men jag får ignorera den känslan. Den blir fin att bryta av allt det svarta med och värmer bra i vår matsal som är lite dragig.

I morgon har vi middagsgäster med kortspel efter middagen. Ska ta mig samman och byta färdigt gardinerna i vardagsrummet. Maken spelar golf på annan ort så det blir en mycket lugn fredagskväll. Det har varit en hektiskt vecka så det känns underbart med en lugn hemmakväll.

Trevlig helg!

Smak av julen 2009

Nu tror du kanske att jag blivit helt tokig! Skriva om glögg i september... Men kolla vilken härlig vitaminkick Blossa presenterar i år- ja jag tänkte främst på designen. Men innehållet - glögg med smak av clementin - låter inte så dumt det heller.

torsdag 3 september 2009

Höstglöd

Idag skiner solen och det är en jättefin höstdag. Då märker jag plötsligt att det börjar slå om till höstfärger i trädgården. Jag har tappat bort namnet på busken ovan - gör detta inlägg väldigt snabbt på lunchen så det underlätter ju inte direkt. Den bli i alla fall helt röd på hösten. Det är roligt med buskar som har flera utseenden. Svartaronia heter den ju!
Brokberbisen har röda bär! Det har jag inte sett förut. Det gröna i busken har blivit rött så hela busken glöder i soljuset.

Nu ska jag tillbaka till jobbet!