söndag 30 augusti 2009

Höstens färg

Taadaaa - turkos är färgen hos mig just nu! Har köpt nya gardiner till vardagsrummet (billigt på Åhléns). Hittade jättefina ljuslyktor på IKEA idag som kommer att bli höstiga och fina till. Det blev ett konstigt sken på bilden men ni fattar ju ändå att det är turkost som gäller. Jag får visa mer när allt är på plats. Det blir kanske redan i veckan. Var ju på IKEA idag och handlade inget speciellt men det kostade i alla fall 900 kr. Det är väl konstigt! :-)



Jag har börjat att rensa bort sommarblommorna ute. När jag väl börjar jobba så glömmer jag bort att vattna dem och då blir de fort fula. Så nu är det rent och fint på bron och dags för lite höstutstyrsel.


Nu ska jag ner och slå på bastun - det är en härlig söndagstradition. Jag sover så gott och känner mig så himla ren inför den kommande arbetsveckan.

lördag 29 augusti 2009

Kräftor

I kväll blir det kräftkalas för familjen. Det är lite ovanligt - det brukar ju vara festligheter och inbjudna vänner kring det dukade bordet men i kväll är det alltså bara familjen som myser och sörplar ihop. Det ska bli jättetrevligt att få umgås lite längre kring matbordet med tonåringarna! Äldsta sonen älskar kräftor medan den yngre är skeptisk.

Bilden ovan är från en tillställning som jag arrangerat på min arbetsplats i veckan. Det blev så mysigt med de stora lamporna ovanför bordet!

Det blir inga rönnbär i år. Det är inte många klasar i varje träd. Det betyder alltså att det blir mycket snö och att maken definitivt kommer att tjata om snöslunga hela vintern... :-)

Idag öser regnet ner. Det är tråkigt för min make eftersom han deltar i en golftävling idag men det är verkligen behövligt för trädgården. Det är längesedan det har regnat! Dessutom känns det lite skönt att inte behöva planera något speciellt för dagen. Jag kan koncentrera mig på att göra lite tillbehör till kräftorna (västerbottensostpaj och saffranschiliröra).


Imorgon blir det ett besök på IKEA. Det kanske blir mer inspiration på plats än via katalogen, som var en liten besvikelse. Det är inget speciellt jag behöver men det lär ju ändå bli några påsar med värmeljus, blockljus, ljushållare, servetter m m. :-)

Trevlig helg!

tisdag 25 augusti 2009

Tadaaa!

Ny termin, nytt utseende och nya förhoppningar!
Det känns alltid som en nystart när hösten kommer. Jag minns känslan när man började skolan och hade en tom elevalmanacka vid skolstarten. Jag har samma känsla än idag när jag byter almanacka Början på något nytt! Det ska bli förändring, mer motion, bättre organiserad städning i hemmet, mer tid till vänner, mindre arbetstid och ett jobb till sonen. Nu är det höst så bring on the förbättring!
Lite nya saker är redan på g, bl a så fyller maken 50 år nästa månad. Det blir släktkalas och en resa för hela familjen , vilket vi alla se fram emot. Jag tar tacksamt emot alla tips på vad man inte bör missa i Barcelona!!
Ha en bra vecka!

söndag 23 augusti 2009

Hösten är ett faktum

I morgon börjar yngsta sonen skolan igen. Då är det verkligen höst och då börjar rutinerna igen. Det ska faktiskt bli skönt att få vardag igen - konstigt nog. Det känns att det inte längre är sommar och då är det inte längre samma behov av att vara ledig. Det är inte konstigt att gå till jobbet utan känns helt naturligt.
Fast det blir lite annorlunda här hemma hos oss numera eftersom den äldsta sonen är arbetslös. Det blir en ny erfarenhet. Jag hoppas hoppas hoppas så att det ska lösa sig för honom och att något arbete eller möjlighet till studier dyker upp! Det är verkligen inget roligt läge för alla ungdomar att komma ut i arbetslivet nu. Ja tänk vad åren går. Det känns ju inte så himla länge sedan han började ettan...

Äpplena har börjat bli röda. De är färre än vanligt men det blir något kilo i alla fall. Jag har massor av svarta vinbär att plocka in. Det är gott att ha färska sådana i frukostfilen!

Det har varit en härlig skön och slapp helg. Inga måsten och inte mycket som hänt. Hade tänkt ta in pelargoner för övervintring men det får bli uppdrag för vardagskvällarna.

fredag 21 augusti 2009

Höstfynd

Jag fyndade oljelampor på Rusta idag. Tre stycken för 199 kr. Det tyckte jag var ett fynd.
De är dock lite ostadiga. Jag tror att det kan vara risk för att de välter om det blåser så jag ska lägga lite stenar i botten på dem. De skimrar fint i brunt och matchar vårt hus.
Jag har fått för mig att jag skulle vilja ha gardiner i samma färg som filten ovan (fuchsia) till vardagsrummet. Har inte lyckats hitta några ännu men det är ju först höst på måndag - då börjar ju skolorna igen. Dessutom är jag sällan på stan så bara där är chansen inte så stor att jag springer på några direkt. Det är väl troligt att jag letar fram några gardiner ur skåpet och hänger upp dem - sparar ju in lite utgifter på detta sätt. Så det blir kanske turkost eller något mer murrigt än de vita jag har uppe nu. Jag vill alltid ha mer färg när hösten kommer.

Skönt med helg! Ska besöka en loppis i morgon och se om det finns något jag behöver.

lördag 15 augusti 2009

Lördag

Trädkoja under stora pilträdet. Grenarna hänger tunga ner mot gräset. Under riktigt varma och soliga sommardagar (som det faktiskt har varit i sommar!) så är det himla skönt att sitta på bänken och titta upp mot himlen genom pilens grenar och blad.
De här rosa och lila blommorna är en ny erfarenhet för mig och jag gillar dem jättemycket. Balsamin tror jag dem heter. De är jättefina som snittblommor och håller länge. En riktigt färginjektion! Tyvärr blev de lite hängiga av ett regn så det får bli korta stjälkar av dem.

Bordet blev förrsten godkänt om någon kommer ihåg mitt tidigare inlägg. Fast det är lite klagomål om att det är litet. Det kan jag också tycka ibland men jag kan ju inte erkänna det ännu... :-)
Jag tror att jag nämnt det förut, jag gillar kannor! Både stora och små. Min make suckar när jag kommer hem med någon ny. Det här är en kanna från en dockservis som jag använder flitigt som vas. Det är gulligt att kunna plocka in alla sorters blommor. Jag har ofta en rosenknopp eller perlargonblomma (som ovan) i den. Gulligt tycker jag!

Lyx i badrummet med färska snittblommor!
Nu ska jag iväg till min syster och dricka kaffe!

fredag 14 augusti 2009

För trött helt enkelt

När jag var hem på lunchen idag så låg den nya IKEA-katalogen helt oväntat bland posten. I vanliga fall så brukar jag gå och vänta på den men i år så bara låg den i brevlådan helt plötsligt. Tittade med spänningen ingenom den när jag åt min lunchfiltallrik men min reaktion var bara en axelryckning. Ingenting spännande alls. Inte en enda sak som stack ut. Det är första gången för mig. Det måste bero på att jag är så himla trött efter att ha jobbet första veckan. Det ska bli skönt med ledighet. Jag behöver vila upp mig. Jag intalar mig själv att det går lättare nästa vecka (hoppashoppashoppashoppashoppashoppas...). Hur som helst så blir det en visit till syrran och till en väninna imorgon. Borde hälsa på mina föräldrar också - men orkar inte riktigt med så mycket måsten i helgen.
Ha en riktigt härlig helg!

söndag 9 augusti 2009

Under sommaren börjar jag morgonen med att gå ut på balkongen (går att göra från sovrummet) och kolla vad det är för väder. Så även idag - och det var soligt, varmt, blå himmel och ljummen vind - även idag! Så har det varit i ca två veckor nu. Helt otroligt! Jag älskar sommaren och såna dagar som det varit på slutet av min semester!!! Vi var ett helt gäng i varierande åldrar som drog iväg till badstranden. Det är otroligt varmt i vattnet. Dock blåste det lite mycket vilket gjorde det svårt att läsa kvällstidningen. Det är den sista sol- och baddagen idag. I morgon börjar hösten - semestern är ju slut. Snyft... Fast jag har ju något att se fram emot. Så det blir att jobba en vecka och sedan vara ledig en vecka igen eftersom vi åker utomlands en vecka i september.
Igårkväll var det en tropisk natt, 20 grader kl 01.00. Mörkt och varmt och mysigt. Det är så mysigt att sitta med tända ljus under parasollet på balkongen. Jag vill aldrig gå in men till sist tar tröttheten överhand.
Min nyplanerade new dawn blommar! Jag tycker den är så fin med sina blekrosa blommor.
Det finns lite jag vill göra i trädgården nästa år. Det är för lite blommor som går att plocka in i rabatten vid garaget. Både den rosa höstfloxen och den rosa-röda rudbeckian har försvunnit. En plantering ska göras kring den nya utbyggda rabatten. Det är roligt att ha något att fundera på i vinter! Tänkte först sätta buskar men det blir perenner (vill ha fler blommor att kunna plocka in!), klätterrosor och klematis. Det blir lite rosa och röda perennaväxter. Först ska jag komma på hur jag ska göra rabatterna kring altanen.

lördag 8 augusti 2009

Åter till vardagen

Vilka härliga två veckor det varit! Sol, blå himmel och ljumma vindar - VARJE DAG! God mat och trevligt sällskap i massor. Jag har laddat batterierna för fullt. Det har dessutom börjat bli mörkt på kvällarna så vi har kunnat mysa med tända ljus och eld i eldkorgar i nästan tropisk värme. Glömd är den veckan då det var blåstigt och kallt. På måndag börjar vardagen igen. Tillbaka till arbetet efter sex härliga semesterveckor. Det tar väl en veckas inskolning innan det känns normalt. Dock börjar ju inte skolan ännu - så riktigt vardag blir det när yngste sonen börjar skolan den 24 augusti. Men i morgon blir det en sista dag på stranden. Det ska bli 27 grader så man måste ut till havet för att hitta svalkande vindar och varmt badvatten.
Bilderna ovan visar lite av det goda vi ätit i sommar. Överst är en lunch vi åt hemma på balkongen. Mums - som på utlandssemestern! Bilden under är matintresserade S som gjort en fantastiskt god efterrätt, trifle, som bestod av kladdkaka, hemmagjord chokladsås, färska jordgubbar, blåbär och hallon samt grädde. Supergod!!!

Ovant blir det dock eftersom äldsta sonen numera är arbetssökande. Få se hur det kommer att bli. Det kan lätt bli en prövning har jag hört av andra som varit med om detta.

I kväll blir det biobesök med maken. Vi har sett mycket DVD-film i sommar (vilket vi även gör året runt - vi gillar film). Film är bäst på bio men man hinner ju inte se allt man vill så därför blir det mycket DVD.
Trevlig söndag och (arbets)vecka!

söndag 2 augusti 2009

Inte ett moln

Vilket fantastiskt väder!! Idag är det 25 grader - i skuggan. Jag klagar inte om någon nu tror det. Ovan är en bild från besöket på stranden tidigare i veckan. En varm dag då det fläktade så himla härligt vid havet. Vi har även varit på bilbingo i veckan. Ingen i sällskapet vann något men vi fick i alla fall valuta för pengarna (det tar ju en stund).

I helgen har det varit kalas i min stad. På torsdag var vädret helt fantastiskt så de blev oplanerat en helkväll på kalaset. På fredagskvällen stod Tomas Ledin på scenen. Han är verkligen en sommarartist och man kan sjunga med i de flesta låtarna. Vi har sett honom tidigare i Visby och efter det är han en favorit för alla familjemedlemmarna. Vi bjöd in några vänner till förfest hos oss. Pust vad det var varmt på altanen - men trevligt hade vi! Under kvällen var vädret mulet men otroligt varmt - hade en kofta med mig som jag aldrig behövde använda. Ledin bjöd på en riktigt bra spelning - mycket allsång. Det började dugga lite vid 00.30 och regnade lite mer när vi cyklade hem vid 2-snåret. En riktigt trevlig kväll! På lördagen skjutsade jag mina ungdomar till och från festivalen och min man och jag bara slappade hela kvällen. Det tar på med två glada festivalkvällar.


I morgon börjar sista semesterveckan.... :-(