tisdag 28 juli 2009

Tips om café

På A8-området i Boden finns Retro Cafét. Missa inte det! Jättegott fika (mycket svårt att bestämma sig för fikabröd...) till bra pris och på köpet får man lite 50-tals upplevelse. Rekommenderas att leta upp när man är fikasugen och har vägarna förbi Boden. De har dock inte öppet alla dagar - se deras hemsida.

fredag 24 juli 2009

Hypnotisören

Igår köpte jag boken Hypnotisören av Lars Kepler, vilket är en pseudonym. Den har fått så himla bra recentioner och uppmärksamhet att jag blev så himla nyfiken och kände att jag måste läsa den! Det förs tydligen diskussioner om vem eller vilka som är författare till boken - det är tydligen någon/några känd författare (Leif GW Persson, Kajsa Ingmarsson, Guillou m fl har nämnts). Jag har börjat läsa den och den verkar lovande!
Saknar den upplevelse det var att läsa Millenium-serien. Det blev så tomt och svårt att hitta böcker efter den tycker jag. Ser fram emot premiären av Flickan som lekte med elden. Måste boka in mig på premiären den 18 september!

torsdag 23 juli 2009

Stucken

Igår hade min man och jag 21-årig bröllopsdag. Det firade vi med en god midda och goda drycker på färjan i stan. Kvällen blev solig och varm och det bidrog till den härliga kvällen!
Tidigare under gårdagen så satt vi och njöt av god kulglass och härligt väder på ett kafé i en hamn lite utanför centrum. Plötsligt kände jag att det sved till på armen och jag funderade om jag klämt mig eller fastnat i något. När jag tittar ner ser jag en stor geting som fortfarande sitter fast i min arm. Jag hade t o m svårt att få iväg den. Det sved som attan resten av dygnet. Tur att det finns xylocain!! Det blev ett stort rött, svullet och ömt märke på armen. Det är tur att jag inte är allergisk. Jag minns inte sist jag blev stucken av en geting så det måste ha varit längesedan.Jag har ju haft lite dille på keramiktavlor och samlat på mig några under våren. Några av dem har fått en plats i hallen. Maken och jag har "rensat i röran" hemma, dvs lagt till hyllor i vitrinskåpet, sorterat om i bokhyllan, rensat och sorterat upp i skåp i vardagsrummet samt städat och sorterat i skafferiet. Skönt! Behöver nog läsa lite om feng shui eftersom det fortfarande är mycket saker i alla skåp...

måndag 20 juli 2009

Spänning i vardagen

Min man och jag gör små utflykter var och varannan dag. Idag har vi varit till Råneå och köpt tunnbröd på bageriet där (och lite annat bröd för den delen). Vi följde gpsen till Boden och hamnade på alla möjliga små grusvägar som alla blev smalare och smalare allt eftersom. Passerde Sörbyn där jag inte varit på många, många år. Vi for mitt i skogen och hade ingen aning om var vi var men enligt gpsen så skulle vi vara framme i Boden på ca 40 minuter. "Tror du att det är en låst bom i slutet av denna väg?" undrade jag lite försiktigt efter en lång stund. "Jag funderade just på det för ett tag sedan" svarar min man. Vi kunde inte låta bli att skratta när vi till slut körde ut på en asfalterad väg - genom en olåst bom.

fredag 17 juli 2009

Ännu ett bord

Detta bord, Smådal, har jag med mig hem efter ett besök på IKEA idag. Jättefint! Jag ska övertala maken att det ska få flytta in i vardagsrummet hos oss. Han är kinkig. Detta är det tredje bordet jag har med mig hem. Dock det snyggaste och mest praktiska alternativet hittills!! Så jag tror att jag kan övertala honom att detta ska vi ha! Maken tycker att vi ska vänta tills vi köper nya vardagsrumsmöbler - vilket behövs inom en snar framtid. Jag orkar inte vänta! Bordet måste monteras och ställas in i vardagsrummet i morgon! Nja, det får nog bli senare i veckan kom jag på. Vi ska på minisemester på måndag och sedan är det golftävling och auktion på söndag.


Nu ska jag leta grillkorv och bröd i frysen - yngste sonen med kompisar ska grilla och mysa vid grillplatsen.

Trevlig helg!

söndag 12 juli 2009

Årets picknick

Igår var det dags och äntligen väder för den traditionella picknicken. Numera är våra barn för stora för att vilja vara med men vi fortsätter traditionen i alla fall. Dock är det ingen som badar numera förutom våra bekantas hund och hon bada läääänge. Min man och jag hade denna gång med sill, potatis, västerbottensost, tunnbröd, ägg och nubbe. Mycket gott!! Det var en härlig kväll och vi satt länge vid strandkanten och bara njöt av solen.

Jag njuter av doftpionens fina blommor varje dag så länge det finns att plocka in några kvistar. Det känns som lyx i vardagen att ha pioner på bordet.

Ett fynd från Dollarstore. Ett gulligt kakfat men inte på långa vägar så fint som det som Livet i byn har köpt.
Bild lånad av Livet i byn
Idag är jag hundvakt åt min systers jack russel. Han är lite olycklig att ha blivit lämnad här hos mig. Måste nog aktivera honom lite. Snart vaknar min äldsta son och då blir han gladare. De är väldigt goda vänner.

lördag 4 juli 2009

Slö lördag

Idag blåser det lite kyligt och molnen täcker den blå himlen. Myslördag med andra ord! Hyrde en film, Dutchess, som var helt i min smak. Jättefina miljöer, vackra kläder och bra skådespelare. Jag passar på att hyra sånt när min man är borta. Få se vad jag hittar på i kväll!!
Ovan ser ni den tillbyggnad av altanen som min man gjorde under kristihimmelsfärdshelgen. Det blev jättebra! Så där sitter jag och solar på dagarna och maken och jag sitter och myser i kvällssolen. Vi har använt hörnan jättemycket redan! Idag är det dock inte läge att sitta där med tanke på vädret.


Jag ska läsa i stort sett hela dagen. Håller på med Midvinterblot av Mons Kallentoft. Den är mycket lättläst och spännande! Numera läster jag mest under somrar och jular. Orkar inte läsa varje kväll som jag gjorde förr.

Först ska jag lämna in Kenot som pappa och jag spelar ihop några veckor.

Trevlig helg!

torsdag 2 juli 2009

Rapport från första semesterveckan


Jag har varit lite rastlös i veckan och har inte kommit in i semesterlunket ännu. Fast jag kan inte klaga på vädret - det har varit kanonväder!! Igår var jag på ett knytis med några väninnor och vi hade en jättetrevlig kväll med mycket god mat och många skratt!! Tack K för initiativet!! I morgon blir det ett besök på IKEA. En ganska angenäm vecka med andra ord. Maken får semester nästa vecka. Det är ganska skönt att gå en vecka före och ha tiden att släppa jobbet och ställa om sig till "semestertid". Den här broderade tavlan köpte jag på en marknad tidigare i sommar. Jättefin! Jag har inte riktigt funderat klart på var jag ska hänga den så den står lutad på en byrå i vardagsrummet än så länge.
Pionerna doftar härligt! Det är lyx att plocka in kvistar och ha på bordet.

Sommartäcket har kommit fram! Det ser lite mer somrigt ut i sovrummet. Vi delar täcke under sommarperioden men har varsitt under vinterhalvåret.
Trevlig semester!