fredag 26 juni 2009

Michael Jackson

Tack för alla fantastiska låtar, för alla musikvideor, för alla moonwalks, för greppen i underlivet, för alla vita handskar och för alla minnen jag har förknippade med dina låtar! Tyvärr hamnade musiken i skuggan av alla skandaler kring alla operationer och pedofilanklagelser.

När jag hör Billie Jean så blir jag 20 på nytt. Jag kan dessutom inte sitta still utan jag vill dansa och sjunga till!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=C-blEgMyJwU

söndag 21 juni 2009

Föräldrar

Jag har kommit till en ny fas i livet. Att hjälpa och stötta mina föräldrar. Mina barn är tonåringar och behöver inte längre den tillsyn och omsorg som de gjorde när de var små. De behöver mer stöd och uppmuntran inför klivet in i vuxenvärlden. Där kommer då mina föräldrar in i bilden. De har fram till förra året varit självgående vuxna människor men nu behöver de allt mer min hjälp med mångt och mycket. Det känns lite konstigt. Jag som trodde att det nu var dags för mig och min man att kunna börja resa och få en massa tid över till roliga saker. Men i stället går det åt mycket tid att ta hand om och lösa mina föräldrars problem och uppdrag. Denna fas i livet har jag inte tänkt alls på tidigare men är självklart helt naturlig. Vi blir alla äldre.


Låter det dysert? Det var inte meningen. Det är bara ett konstaterande.


Ha en härlig vecka! Det är min sista arbetsvecka - därefter SEEEMEEEESTEEEEER!!! :-)

fredag 19 juni 2009

Midsommar - trots allt

Bild från nätet

Vädret idag ger ingen midsommarkänsla. Det är för kyligt. Denna helg kommer dessutom väldigt snabbt efter skolavslutning och allt kring studenten som var förra fredagen. Det brukar inte komma så tätt. Vi ska inte besöka Udden och ha den vanliga picknicken utan i år har vi börjat med en sillunch hos oss och därefter grillar vi och umgås hos några vänner. Det ska bli trevligt! Min pappa har hastigt blivit blivit opererad i veckan så allt kring midsommar hamnade i skuggan av det. När någon blir sjuk blir allt annat oviktigt. Operationen har gått bra och förhoppningsvis blir det ett relativt snabb tillfrisknande för honom.

Men trots allt så är det skönt att vara ledig och jag önskar dig en härlig midsommarhelg!

lördag 13 juni 2009

Starten på sommaren 2009

För mig är skolavslutningen starten på sommaren. Det hänger väl med sedan jag var liten och skolan slutade och då började sommarlovet. Vi hade så varmt och härligt väder igår och så blåsigt och trist väder idag, dvs vilken timinig för alla skolelever!! :-)

Jag var klok och förutseende och använde mascaran Kanebo 38 grader igår. Den tål hur mycket tårar som helst utan att rinna!! Jag har så lätt för att gråta och det var många tårfyllda ögonblick när vår student firades igår. Allt var jättetrevligt och studenten var mer än nöjd. Närmsta släkten var här och vi firade även studentens kusin som gått ut nian. Vi började med mousserande och snittar och avslutade med kladdkakemuffins med grädde, jordgubbar och flagga (naturligtvis!). Kom just på att jag glömde fota buffén...

"Idag medvetslös - i morgon arbetslös" stod det på en skylt som studenter satt upp på sin lövade skrinda. Tyvärr ligger det mycket sanning i det. Det är ingen rolig situation för ungdomar att komma ut i arbetslivet just nu. Men jag tänker positivt så det kommer säker att lösa sig.

Det blir en liten konstig dag idag. Efter alla föreberedelser under flera dagar så går luften ur idag. Tror att jag ska försöka få med mig ungdomarna ut på middag idag. Maken är på V75 i grannstaden så han kanske hinner ansluta.

Den här bilden har sonen tagit någongång ca 02.00 en kväll i veckan. Midnattssolen. Längtar efter semestern så oerhört när jag ser denna bild. Det är ju inte länge kvar nu...

Nu ska man ladda om till midsommar. Konstigt att det är helgen efter skolavslutningen. Det brukar inte vara så. Nu måste väl ändå det komma ihållande sol och med det värme...

Ha en härlig helg och midsommarvecka!

lördag 6 juni 2009

Jordgubbspremiär!

Idag till efterrätt var det dags för premiären att avnjuta svenska jordgubbar. Jättegoda! Fast det kändes lite tidigt eftersom premiären brukar vara till midsommar. Men de kanske är odlade inomhus... Mina egna jordgubbsplantor blommar fast det lär dröja till det blir några bär. Det är så himla kallt ännu, just nu 8 grader. Det har regnat fast solen är framme. Det är så himla vackert med både sol och regn - en kontrast och motsats som blir lite spännande.

Maken sitter framför fotbollen, yngste sonen är ute med sitt kompisgäng och äldsta sonen ska iväg till grannstaden för att cruisa runt. Yngsta sonens gäng dyker upp senare för att grilla lite korv på gården. Själv ska jag planera lite vidare kring studentandet på fredag.

Ha en härlig söndag och glöm inte att rösta!

Hagel och regn

Brr! Det är så kallt och trist ute. När det började regna så startade det med en hagelskur. Idag är det den 6 juni...

Jag får ta denna dag till den nödvändiga städningen inne som behövs. Behöver arrangera om lite i fönstrerna efter det att jag planterat ut alla pelargoner (vad de ska frysa?!). Det blev en massa tomma krukor kvar. Har inte haft ork och tid till det men det får bli dagens projekt.

Hoppas att ni har det varmare än vad vi har!

fredag 5 juni 2009

Studentförberedelser

Min äldsta son går ut gymnasiet nästa fredag. Jag minns själv den dagen som både vemodig och samtidigt härlig på något sätt. Jag kändes mig vuxen och klar. Även om min son är ganska ansvarstagande och allt så vet jag inte om jag kan kalla honom vuxen. Men det har väl att göra med att ens barn alltid är barn tror jag. Det spelar ingen roll hur gammal jag är min mamma oroar sig fortfarande för mig.

Jag håller på med lite förberedelser inför den stora dagen. Vi firar även min systerdotter som går ut nian, vilket också är en milstole. När jag funderar på hur stora barn vi har så blir man nästan lite rädd - åren går fort. Fast jag lever här och nu! Tänker inte så mycket på vad som komma ska.

Det blir bubbel, smörgåstårta, kladdkaka m m på fredag tillsammans med närmaste släkten. Jag är ledig och ska stöka lite innan det är dags att ta emot honom med en lite pinsam bild utanför skolan. Känner jag mig själv så kommer det att komma en liten tår då. Det gjorde det förresten när jag själv sprang ut på skolgården för att möte familjen...

torsdag 4 juni 2009

Vårruset

Bild från Vårrusets hemsida

Vi hade faktiskt tur med vädret. Det var blåstigt men sol. Tack S för att du ordnat det så trevligt!! Alltid lika kul att ta sig runt och sedan låta sig väl smaka på den förstärkta picknicken! Peter Sipen vill synas - och han syns i sin röda hatt, rosa jeans och rosa gympaskor. Har dock ont i knäet och det lär bli tungt att komma upp ur sängen i morgon - men det var det värt!
Ha en trevlig helg!

måndag 1 juni 2009

Värme!

Vilketväder det har varit i helgen! Helt otroligt skönt!! Äntligen fick man sitta ute och njuta av det som komma ska. Tyvärr är det lite för mycket som ska göras så att så mycket sitta blev det faktiskt inte. Jag planterade uteblommorna rekordtidigt i söndags. Har aldrig satt ut dessa i maj tidigare. Får hålla koll på vädret så att det inte kommer några frostnätter. Hittade en jättefin surifina (se ovan) som var vit, blekrosa och lite lite grönt. Jättefin! Jag säger bara Fagernäs för er som bor i min trakt. Jättefina plantor och till mycket bra priser!

Mycket jobb och studentförberedelser väntar denna och nästa vecka. Det är en månad till semester. Det ska bli så himla skönt!