tisdag 19 maj 2009

Härliga helgen!

Vilken härlig helg det var! Varmt och soligt väder, äldsta sonen fyllde 19 år och melodifestival med goda vänner. Man vill nästan stanna tiden och ta in att det är snart sommar och se på lövsprickningen i slowmotion. Jag har börjat pyntandet ute. Har bl a satt upp speglar som ger så fina solreflexer. Vi fick skratta åt syrrans hund som jagade reflexerna runt runt.

Nu kommer dessutom en helg med extra ledighet, kristi himmelsfärd. Det ska bli så otroligt härligt! Maken och jag ska handla skärmar i morgon kväll till den altan han håller på att projektera för fullt och som ska påbörjas i helgen. Tyvärr utlovas lite regn men maken behöver vila upp sig också.
När släkten kom för att uppvakta 19-åring bjöds det på smörgåstårta vilket är sonens favorit och som han alltid önskar sig när han fyller år. Det var en härlig kväll och vi fick bl a se gårdsharen (som INTE är någon favorit hos mig). Den är inte det minsta rädd fast man är ute på gården. Morrrrrrrr.

Ha en härlig långhelg!

onsdag 13 maj 2009

Änglar och demoner

Bild från nätet

I kväll ska min man och jag på bio. Det ska bli så skönt att få åka från jobbet i tid och få tänka på något helt annat! Vi har både fullt upp just nu på respektive arbetsplats- maj är hemsk!!! Åtminstone sett ur arbetssituationen... Maj är ju helt otroligt härlig annars. Men det är lite svårt att få ihop tiden just nu.
Jag har läst boken och tyckte jättemycket om den så det ska bli spännande att se hur filmen blivit.
Ha en härlig vecka - ni som kan!

måndag 11 maj 2009

Projekt

Här är ett planteringsprojekt, eller några kanske jag ska säga, klätterros, hallonbuskar och bärhäggmispel. I väntan på en friggeboda som aldrig blir av så har jag avstått från att plantera hallonbuskar. De skulle stå vid en kanten på friggebodan var det tänkt. OM det någongång dyker upp en friggeboda så får jag väl köpa nya buskar. Jag älskar hallon! Det var de två sista plantorna av den sort jag köpte men det kanske kommer hem fler.


Rosen är en New dawn. Den är så vacker! Jag måste erkänna att jag inte riktigt vet var den ska hamna men någonstans finns en plats för den. Hoppas att den överlever vintern!


De två buskarna är bärhäggmispel, Saskatoon, som ska ge goda bär dessutom. Jag vet i alla fall var de ska planteras för de ska bli ett insynsskydd mot gatan när man sitter vid grillplatsen.

Ååååhh vad jag längtar till man kan börja gräva lite! Jag har inte köpt jord ännu men kanske i helgen.

Snart är det dags för rabarberkräm och rabarberpaj! Det är sommar det!



Denna plåtbricka hittade jag på Röda korset för en femma. Den kommer att vara perfekt för att ta med frukosten ut på altanen. Den används redan flitigt så fort tillfälle ges.

söndag 3 maj 2009

Farmors kors

Långhelgen är över. Hoppas att det blir lite varmare framåt. Det har blåst lite kyliga vindar idag. därför väntar vi med att städa balkongen och altanen samt med att putsa fönstrerna. Dukningen på valborgsmässoafton var somrig, se ovan.
Var till IKEA igår och möttes av en överfull parkering. Det hade jag inte väntat mig! Trodde att alla var hemma och pysslade i trädgården. Ja utom vi då som hade lite ärenden på IKEA. :-)Handlade dock ovanligt lite. Mina väninnor var dock bättre på att shoppa loss.

Min farmor hade detta kors som halsband. Jag är så glad att jag fått det. Hon var djupt religiös och hade det alltid på sig. Jag funderar på att sätta en svart läderrem till det. Visst borde det väl passa till?

Ha en härlig vecka!