måndag 27 april 2009

Våren är alldeles strax här!

Vad det har tinat! Ja tänk att det kan vara en happening varje år att snön smälter bort så fort. Hur trög kan man vara? Men det känns som om det är en stor överraskning VARJE år. Det ösregnar ute - bra! - då försvinner det sista och ett lager smuts. Idag har kommunen sopat upp allt grus på vägarna kring oss. Det är ett vårtecken om något! Förra veckan såg jag både storspov och tofsvipa och nu sopbilen. Det är vår!!!

Jag har planterat penséer i helgen. Rekordtidigt! Men det känns inte alls besvärligt. Dessutom ringde jag till Blomsterlandet för att höra om de hade Mårbacka tulpan. Vad glad jag blev när det kommit in en laddning igår, ilade snabbt dit på lunchen och roffade åt mig två stycken (se bilden överst). Jag ska övervintra alla mårbackapelargoner i år. Ha dem i fönstrena nere och hålla dem gröna hela tiden. Det ska fungera har jag hört. Så gjorde de förr och säkert gjorde min mormor så. Tänk att jag är inspirerad av henne - mårbacka och ringblommor.

Äldsta sonen älskar pulingröra! Han har hittat ett jättebra recept och i fredags rörde de ihop den älskade röran. Det sista gick åt idag. Det är i stort sett bara de två som mumsat i sig allt. Jag har tänkt bjuda på det till förrätt på valborgsmässoafton så det är bra att receptet är utprovat och godkänt.
Ha en bra vecka och en mysig valborgsmässoafton och sköna maj är så välkommen!

onsdag 22 april 2009

Måns

Vilken fantastisk version av Hope and Glory!!

Har du inte hört den här versionen tidigare så måste du göra det på en gång!! Klicka på länken nedan så kommer du till youtube och kan se den. Visst är han bra?!



http://www.youtube.com/watch?v=LTvvn4U_Ez0

måndag 20 april 2009

Grönt är skönt!

Här syns detaljer av min klänning jag köpte igår på KappAhl. Otippat grön - tror inte att jag har haft något grönt på många år men nu är det dags! Den har en volang längst ner och sköna utanpåfickor. Jag kastade lystna blickar på deras serie "Vintage stories " men tyvärr är det inte för mig. Vilka fina spets- och rosbeströdda kläder!! Det är överhuvudtaget mycket rosor som gäller på kläder och saker i år. Det gillar jag!
Ser du hur solstrålarna bryts genom kristallkronan och hamnar som regnbågsfärger på väggen i vardagsrummet? Häärligt! Snart är det vår. Jag hörde på nyheterna tidigare idag att den är 10 dagar sen här uppe hos mig. Nu måste värmen komma så att all snö försvinner snabbt! Det är ju snart valborg och då ska vi hälsa våren och maj välkommen.
Nu ska jag tillbaka till tvn och CSI!
Ha en härlig vecka!

söndag 19 april 2009

Grå söndag

Idag är det grått, trist och blåsigt. En riktigt tråkig söndag med andra ord. Jag ska ta mig till Åhléns för att se om de fått in lite sommarinspirerande saker. Jag ser avundsjukt på bilder av blommande magnoliaträd som bloggare visar från andra odlingszoner än min (zon 6). De är så himla fina!

Igår köpte jag två kuddar på Rusta (bild ovan) och det fanns ett matchande överkast som jag knappt kunde släppa utan krampaktigt höll i. Men efter att ha övervägt med mig själv så insåg jag nackdelarna med det. Jag använder inte överkast och har dessutom ingenstans att hänga det när det inte används.




Kvällen var jättetrevlig med mycket skratt och surrande. Efterrätten, tobleronemousse, var mycket uppskattad och kan verkligen rekommenderas. Enkel att göra och mycket god. Receptet kommer här:

3 dl vispgrädde

1 burk kesella vanilj

200 gr toblerone


Vispa grädden och blanda försiktigt i kesellan. Smält tobleronen och rör i. Klicka över i glas eller dyligt och toppa med hackad toblerone eller annan choklad. Låt stå i kylskåp minst ca 3-4 timmar.

Tillägg:

Jag köpte inget på Åhléns men hittade en jättefin klänning på KappAhl. Jag är jättenöjd! Och den är grön (det var väldigt otippat för mig).

Ha en bra vecka 17!

fredag 17 april 2009

Gräsänka

Jag är gräsänka (eller ska jag säga golfänka) i helgen. Vilken tur att det passar tre väninnor att med kort varsel komma över i morgonkväll för att äta och dricka gott och surra "i fatt". Det var ett tag sedan jag träffade dem alla. Jag har varit och handlat efter jobbet idag. Bl a köpte jag en flaska dessertvin som jag fick rekommenderat skulle passa bra ihop med efterrätten. Maten blir en av familjens favoriträtter, tacogratäng (superenkel och supergod - typisk fredagsmat hos oss) samt tobleronemousse till efterrätt. Tack Livet i byn som alltid har något gott att erbjuda på sin blogg!


Pelargonen ovan är Appleblossom rosebud. Den är jättefin med vita blommor med rosa och gröna kanter.

Nu får det vara bra med påsken! Det lilla jag plockat fram åker bort i morgon. Måste ju städa till lite hemma inför besöket. Fast jag är duktig på att "feststäda" och det tar inte lång tid. De söta efterrättstallrikarna ovan hittade jag idag på Röda korset. Vi hade några liknande hemma som användes flitigt när jag var liten. Min syster använder dem nu för tiden.

Bild från nätet.

Igårkväll såg jag filmen "Maria Larssons eviga ögonblick". Vilken bra film!
Huvudrollsinnehavariennen Maria Heiskanen var helt otroligt bra och Persbrandt passade bra i rollen som hennes stökiga man. Jag gillade de gamla miljöer och alla duktiga skådespelare. Har du inte sett filmen så kan jag varmt rekommendera den.

torsdag 9 april 2009

Glad påsk!

Påsk är inte någon stor helg för mig och min familj. När barnen var mindre for vi ofta iväg, hyrde stuga, åkte slalom och tillbringade hela dagarna ute i backen och som jag dessutom minns så var det i stort sett fint väder hela tiden. Påsken innebär nu för tiden några dagar att vilja upp sig från jobbet, inviga grillen, umgås med maken, äta lite god mat, hälsa på vänner och bjuda släkten på middag på påskafton. Det är helt enkelt en ganska trevlig helg när jag tänker efter.


Jag har påskpyntat lite - brukar inte göra någon stor affär av det heller. Jag minns förresten att min mamma bytte gardiner till påsk när jag var liten. Det händer ju aldrig hos mig och har aldrig gjort. Jag har pyntat här hemma med påskris med gula fjädrar och mitt första inköpta påskpynt (glashängen från 80-talet i rosa, lila, gult, turkost och vitt), lite tuppar och höns samt några ägg i olika format. Tuppen och hönan överst i detta inlägg köpte jag på Röda korset förra året.
Dessa två små plåtägg har vi fått av min svärmor. Hon fick dem som liten flicka av sin moster och då var det godis i äggen. De är fina så jag har dem i ett skåp året runt och plockar fram dem vid påsk. Jag har en liten samling av ägg eftersom jag är lite fascinerad av formen. Så några av dessa kommer nog fram på några ställen.
Jag önskar dig en riktigt GLAD PÅSK och en härlig ledighet!

måndag 6 april 2009

Blivit med småbil

Bild från nätet

Jag har fått en liten bil!
Ja, fått och fått - det är väl inte rätt definition eftersom jag är med och betalar den. Sonen har övertagit min större bil (trafiksäker SAAB och det känns tryggt att han sitter säkert eftersom han färdas omkring mycket) och jag har fått en bättre begagad liten sportig Golf. Jag är överdrivet förtjust i den! Min man är också väldigt intresserad av den lilla bilen för att inte tala om sonen som övertagit min större bil. Det blir en kamp att få behålla den för mig själv.... Bensinsnål, lättparkerad, svart och lite tuff. Ja, ni förstår ju att jag är lite nöjd!
Min räknare har slutat att fungera. Har du något tips på var jag hittar en ny fin räknare? Har försökt googla runt lite men hittade inte någon så där direkt.