måndag 23 mars 2009

Trädgårdslängtan

Veckorna går hur snabbt som helst nu. Det är ändå skönt när måndagen är avklarad. Då är veckan i gång och helgen ligger framför en i stället för bakom en. Men det är väl tur att veckorna rinner iväg - snart sitter jag där på uteplatsen med morgonsol och dricker mitt morgonkaffe och min morgonsmoothie!! Jag lääängtaaaaar!!!!!

Jag längtar också efter att få börja gräva, plantera, gödsla och rensa. Har ju köpt alla fröer som ska ner i odlingslådan. Håller som bäst på att planera och fundera på blommor till lådor och krukor. Pelargoner förstås. Har hittat en ny mårbacka (ny för mig i alla fall) - mårbacka tulpan. Hoppas att den går att få tag på i min närhet! Annars går det att försöka få en på tradera men det är ju inte läge att få någon planta skickad till mig nu. Det är för kallt för att de ska överleva.

Jag fick en kurs av min man i födelsedagspresent - trädgårdsdesign - som jag ska gå i början av april. Håller för fullt på med att förbereda bilder att ta med mig och att tänkta till vilka projekt jag vill fokusera på. Det kommer väl inte att minska längtan utan snarare tvärt om...


Ha en riktigt härlig vecka!

söndag 15 mars 2009

After party

Idag var det dagen efter gårdagskvällens partykväll. Ja party och party. Det var en trevlig kväll i goda vänners lag. Här ovan syns det som måste handdiskas. Övrigt finns som tur var i diskmaskinen. Vi åt och drack gott, såg melodifestivalen och slog vad om vilka som skulle komma etta till trea. Min man vann. Alla män tog det på blodigt allvar och hade läst på om vilka som var favoriter. Jag röstade med hjärtat på Måns och Alcazar samt Malena för att den var lite annorlunda. Det kanske blir så att Malena tar Moskva med storm - det är en låt som sticker ut lite. Fast det är lite tråkigt att det inte går att sjunga med i den.

Från dukningen igår kväll där jag använde en rosa engelsk pelargon och IKEAs ljuslyktor med flytljus. Samt kristallglas, gulliga roskoppar och silverbestick. Efterrätten var kaktuscitronsorbet serverad i höga glas med mousserande vin. Enkelt, festligt och gott!

Det har fatet sprang jag på när jag besökte Indiska. Fint eller hur?! Det är "broderat" mönster på det. Jag har det som fruktfat för tillfället.
Idag har det droppat från taket hela dagen. Härligt! Jag har fått en riktig känsla av att våren är på gång. Min syster har bjudit ut mig på en trevlig middag eftersom jag fyller år i morgon och hon inte kan komma på grund av jobb. Tack för den mysiga middagen!
Jag önskar er alla en bra vecka!

måndag 2 mars 2009

Vad jag längtar!

Jag har köpt de fröer som ska bli de blommor jag kommer att njuta av i sommar. Detblev gamla favoriter (ringblomma, pionvallmo) blandat med nya sorter som jag hoppas ska bli fina (sömntuta, rosenskära, clarkia). Är det någon som provat så clarkian så lämna gärna en kommentar om den var fin, lättodlad m m. Det blev lite mycket blixt i bilden så det kanske är lite svårt att se vad det är för sorter.


Jag är den typen som köper fröer man direktsår utan förkultivering. I många år kämpade jag med att dra upp plantor, hade småkrukor i alla fönster och i hyllor framför fönstrena, men fick till slut konstatera att det inte är något för mig eftersom jag aldrig lyckades få fina, kraftiga plantor utan oftast spjångliga, klena och sorgliga. Om de ens fick nog med vatten...


Dessutom köpte jag ruccolafrö. Det fick jag inte tag på i fjol för det var slut överallt. Men i år blir det alltså ruccola till det grillade köttet! Tänker odla ruccolan i en stor kruka på balkongen så att det är nära till hands.

På onsdag är det dags för första avsnittet av serien Leila på landet. Det ser jag fram emot! Hon är ju som en pralin hela hon och hon gör så goda inspirerande saker för att inte tala om alla attiraljer hon har kring sig i sina program. Måste köpa hennes tidning, Leilas Country Living, när den kommer i slutet av mars.


Här har det snöat och stormat hela dagen. Det driver hela tiden. Efter en halvtimme syns det inte att man skottat alldeles nyss. Det börjar vara dags att ta en sväng med snösläden. Det blir nog inte sista svängen för i kväll heller.