torsdag 29 januari 2009

Torsdag - förberedelser inför helgen

På torsdagskvällarna tänder jag alltid ett ljus i ljuskulan som hänger vid bron, i en lykta som står på lilla altanen på framsidan samt i en lykta på balkongen. Jag köper snittblommor att ha i köket och vardagsrummet. Just nu är det ju förstås mycket tulpaner som gäller. Det är så härligt att komma hem efter jobbet på fredagskvällen (lite trött efter veckans arbete) och se ljusen fladdra vid bron och då få en extra påminnelse om att det är helg. När man kommer in ser man fina buketter på borden inne och då blir man också påmind om att det faktiskt är helg! Dessutom är ju fredagen den bästa kvällen på hela helgen - eftersom man har hela helgen framför en.

På lördag blir det ett besök i Gammelstad som har eldfest på Hägnan och öppen kyrkstad. Det blir äntligen ett besök på Hjortgården!

Trevlig helg!

onsdag 28 januari 2009

Brad Pitt som Benjamin Button

Att Brad Pitt är både vacker och snygg antar jag att du redan vet!
Jag har sett filmen "Benjamin Buttons otroliga liv" i kväll. Helt fantastisk - se den!
Bilder från nätet

torsdag 22 januari 2009

Helgblommor

Jag åkeiväg och köpte blommor - som jag skrev att jag skulle göra i mitt tidigare inlägg. De hade billiga tulpaner så det blev rosa-vita sådana. Jag läste i någon blogg att hon varit och plockat tulpaner. Skurit av dem från växtplatsen och sedan betalat. För mig låter det helt otroligt lyxigt! Självplock - ungefär som jordgubbsodling. Jaja jag bor för långt norrut...
Jag har svårt att låta bli primula den här tiden - de är så små och söta. Den rosa-vita primulan passade i den fna vita krukan jag fick av yngsta sonen i julklapp (ära vare gud i höjden...) så nu är det vårigt i köket. Som någon observant kanske upptäckt så älskar jag att spetsa till det. Jag knyter spetsband på allt jag kan. Jag köper det mesta spetsbanden på tradera.
Till vardagsrumsbordet köpte jag denna hortensia. Vilken skönhet! Tre färger i en fast det kanske inte framgår så tydligt på bilden. Den är rosa-vit-grön. De är lite dyrare men de håller dock längre än snittblommor.

Ni observerade säkert att det fanns ett färgtema fast det var olika blommor! Jag gillar rosa när det är vår och sommar. Fast jag måste hålla igen lite eftersom resten av familjen består av det manliga könet. Allt kan inte vara puttenuttigt, blommigt och rosa då.

Upptäckte igår att de håller på att förbereda för bullersanering mot den stora vägen som finns i vår närhet och blir jätteglad! Jag och en granne har jobbat för detta och det känns jätteroligt att det äntligen blir av! Tack så hemskt mycket kommunen!

Nu är det helg!!

Fredagsfunderingar

Det känns som fredag idag fast det bara är torsdag. Det brukar inte vara bra att man är en dag före... Här har det regnat lite idag och det är plusgrader, vilket det absolut inte ska vara i januari. På något sätt har jag inbillat mig att det är vår fast det fortfarande bara är januari. Nåja, vardagarna svischar iväg så det är ju snart mars! Då är det vår!

Jag har missat att köpa tulpaner idag men tror att jag ska snabbt åka iväg till den stora butiken nära oss och se om det finns några kvar till mig - gärna rosa! Jag ska även tända några ljus ute vid entréen och på balkongen. Tyvärr har ju mina islyktor smält ner totalt idag. Jag eldade i dem i helgen men då var det åtminstone någon minusgrad. Det är så mysigt att komma hem på fredagskvällen och se att det lyser samt se fräscha blommor inne. Det känns som något annorlunda än vardag då.

Visst blir det roligt skuggmönster av denna lampa? Det är två i ett tycker jag, ljus och skuggeffekt. Tidigare i veckan lyste solen in och strålarna bröts i kristallampan ovanför bordet i vardagsrummet. Det är en härlig känsla att se alla färger på väggen och i taket!

Jag önskar dig en riktigt härlig helg!

måndag 19 januari 2009

Blått, vitt och loppis

Dessa vaser har vi ärvt efter svärmor. De är lite too much men jag gillar dem. Kan man motstå både änglar och rosor samt blått, vitt och guld?! Nä trodde inte det. Jag har satt fram dem i vardagsrummet och de passar ju in i det blåa temat där.

Jag älskar rosor! Såna här keramikrosor har jag i varierande storlek. Köpte betongrosor i somras och dessa hade jag ute som prydnad. Såg hos någon bloggare att de var bordsprydnad någonstans. Jättefint! Men mina får vänta till varmare väder.

Senast loppisfyndet. Två väggljusstakar i vitt, totalt 40 kr. Tyvärr passar inte kronljus utan måste köpa antikljus till dem. Hittade dem på Röda korset där det numera inte är så lätt att hitta något. Alla är ju där och fyndar! Stolsdynan har min svärmor broderat. Rosor även där.


I helgen har jag besök av fem bekanta som aldrig varit norrut. Det ska bli spännande att guida dem runt lite. Vi ska ut och äta på fredagskvällen och före det så ska dem få se min stad. Det är lätt att bli hemmablind så jag fick verkligen fundera innan jag kom på vår rutt runt staden.

Ha en bra vecka!

söndag 18 januari 2009

Härliga söndag!

Vilken härlig söndag jag hade igår!
En lagom lång sovmorgon efter en sen kväll hos vänner igår. God frukost framför tvn. Äldsta sonen, maken och jag myste i morgonrock och myskläder framför en film, Solstorm, som min make inte sett tidigare. Vi förberedde middagsmaten (revbensspjäll i lergryt, blir jättegott men man kan inte göra så stor sats så vi fick göra två omgångar). Därefter hann jag med en sväng till Rusta och Dollarstore (där jag lämnade igen en jättefin ljusslinga som tyvärr inte fungerade efter en lampa saknades). På Rusta håller de på att ta fram våriga saker - vad härligt! - och jag kunde inte låta bli en rosig duk. Kvällen avslutades med ett bastubad (man sover ju så gott!) och lite tv-tittande.

Idag är det ju måndag - say no more...

torsdag 15 januari 2009

Blå vår

Min man är jättenöjd! Hans favoritfärg är nämligen blått och det är det som finns i vardagsrummet nu. Bort med julens röda färg och in med blått. Det är en färg som man förknippar lite med sommar (blått och vitt) tycker jag men det blir blått och vitt redan nu. Jag älskar kristall! Det glittrar så fint. Ljusstakarna har jag köpt i Prag - kristallernas mecka... - och ljusmanschetterna kommer från min svärmor. De är lite kitschiga på sitt sätt.
Skålarna, som vi fått av min svägerska, har jag ljus i och de finns på vardagsrumsbordet. Jag har dock bytt till en vit duk och det blev mycket bättre.


Idag har varit en riktig blädag. Har haft migrän och legat hemma i sängen i mörkret hela dagen. Det är inte riktigt över ännu men jag hoppas att det går att gå till arbetet i morgon. Det svåra är att kunna äta något när man mår illa men man måste för annars blir det inte bättre till morgondagen.


Jut nu är det -18 grader ute och det verkar ska hålla i sig även till i morgon.

Trevlig helg!

onsdag 14 januari 2009

Utlottning

Besök Bläckhornet för att ha chans att vinna fina väggord!

lördag 10 januari 2009

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Nettans lantliga hem. Tack så jättemycket!



"This blog invests and believes the PROXIMITY- nearness in space, time and relationship! These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prices or self-aggrandicement. Our hope is that when the ribbons of these prices are cut, even more friendship are propagated. Please give more attention to these writers! Deliver this award to eight bloggers who must choose eight more and include this cleverly written text into the body of their award."

Jag ska lämna den vidare till åtta bloggare. Det är ju så himla svårt att välja bland alla mina favoriter där många många ger mig så mycket inspiration och glädje. Hur som helst så blev det följande jag lämnar den vidare till:

http://mysigalantligating.blogspot.com/

http://karljohansgarden.blogspot.com/

http://www.husetmittibyn.blogspot.com/

http://www.kristofer-alvik.blogspot.com/

http://anitasljuvarum.blogspot.com/

http://vivekaiblackhornet.blogspot.com/

http://ippibacken.blogspot.com/

http://karinlindstrom.blogspot.com/

Operaupplevelse

Bild från Expressen

I min stad pågår just nu Mattei-festivalen (Peter Mattei är operasångare som kommer från min stad). I torsdags hade jag nöjet att få gå på operan Don Giovanni. Opera är verkligen inte min grej om man säger så men det är klart spännande att få uppleva det eftersom det nu finns i min stad. Jag måste säga att det var helt fantastiskt! Verkligen över förväntan. Peter Mattei och de andra sångarna sjöng helt otroligt bra och det var både humoristiskt och gripande på samma gång. Deltagarna var inte uppklädda som brukligt utan hade vanliga kläder, enkel rekvisita användes och handlingen för förlagd till min stad. En översättning visades hela tiden så att man förstod vad som sjöngs om och översättningen var moderniserad och hade lokala anknytningar. Orkestern var också helt fantastisk med en mycket duktig dirigent som var delaktig i föreställningen - det var förresten även hela orkestern.

Ååh vad det var bra! Jag hade svårt att sova när jag kom hem för jag var lite upp i varv. Det finns möjlighet att se den igen på söndag. Grattis du som har biljett!! Ja, jag ska sluta tjata om hur bra det var... Min man är klart less på att höra om denna opera.

I kväll blir det 50-års fest eftersom en väninna fyller jämt. Det blir trevligt! Jag önskar dig en riktigt härlig helg!

tisdag 6 januari 2009

Grönt

Christmas has left the building! Ja, fast jag är inte riktigt klar. Har inte gjort helt klart i vardagsrummet. Köket blev vårigt och med en grön duk för tillfället. Köket kommer att gå i rosa närmare sommaren känner jag men just nu kändes grönt så himla fräscht.

Gul kiwi och passionsfrukt - mums! Jag brukar skära upp frukt och ställa fram på bordet till middagen. Det är alltid gott efter maten med lite sött.
I morgon börjar jag om att jobba igen efter en helt otroligt skön långledighet. Det känns jätteroligt! Not...

fredag 2 januari 2009

Nytt år

Nu måste man lära sig att skriva ett nytt år - 2009. Ett helt nytt år med nya dagar att fylla med något. Jag ser fram emot en utlandsresa, lugnare tempo på arbetet och mer tid till vänner och familj. Det sistnämnda har varit alldeles för dåligt med under förra året! Bättring behövs absolut!

Nyårsafton tillbringades hemma hos oss. Vi är tre par som alternerar, vilket är jättebra! Man får ta ut svängarna vart tredje år. I år var det guld och vitt som gällde hos oss. Hade satsat på efterrättsbuffé med ostar, chokladmousse och pannacotta med hjortron. Det blev surr och spel "Retro". Trots att det bara var kring -5 grader kring tolvslaget så var det väldigt kyligt (blåste mycket) vid nyårsfyrverkeriet i stan. Eftersom vi är några tonårsföräldrar (och därför alltid har någon som är körbar) så passar vi på att åka in och se detta. Det brukar vara väldigt imponerande. I år var det inte riktigt lika storslaget - det är väl kris där också...

Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året!