måndag 29 december 2008

Beroendeframkallande


Jag har blivit helt beroende av apotekets tillfälliga vinterversion, se ovan. Jag doftar av vanilj och äpplen och kan inte låta bli att lukta på min egen arm med jämna mellanrum. Helt underbar!!! 59 kr - ett verkligt fynd. Because you're worth it... Jag måste bunkra upp några flaskor innan de tar slut.

***Lättjefullt GOTT SLUT***

Att man kan bli så trött av att göra ingenting?! Helt fantastiskt underbart!! :-)

Imorgon har jag i alla fall tänkt ta mig i kragen och förbereda inför nyårsafton som kommer att firas hemma hos oss. Dukningen kommer att gå i vitt och guld - lite har jag tänkt under lättjans dagar i alla fall. Har köpt lite pumlor och band att knyta runt linneservetterna. Får klura lite på efterrättsmeny och dukning i morgon. Sönerna är på dator just nu så det går så himla segt just nu. Det är bara maken som sover - han ska jobba i morgon stackarn!

Jag önskar dig ett gott slut på detta år och hoppas att du mår lika bra som jag av att göra ingenting.

tisdag 23 december 2008

****God Jul****

Dan före dopparedan! Jag är långledig och vad jag sover! Det är tydligen något jag behöver.

Nu är det fullt upp med allt det där sista så
från mig till dig en riktigt härlig och mysig
*GOD JUL*

måndag 15 december 2008

Tredje advent och traditioner


Maken vann dessa elektriska ljus på lotteri. Jag blev jätteglad! De är lite roliga att ha under glaskupan. Många kommentarer blir det...
Den vita jättestjärnan lyser i köksfönstret. Det blir fina mönster på fönstret. Den lyser dock inte upp så mycket utan ger i stället mycket mysljus.

Taaadaa! Granen är klädd! Äntligen!! Som du ser gillar jag att ha mycket saker i granen. Hade faktiskt ett lite mindre klätt tema i huvudet men yngsta sonen tyckte att "man ser igenom granen och det brukar man inte kunna göra". Så det var bara att anpassa sig till den tradition man infört. På med allt! Jag brukar ha lite olika teman och i år hade jag tänkt klä den vit och guldig men som sagt... Fast jag erkänner att det värmer i hjärtat att han har en traditon att föra med sig - "mycket prydnader och ljusslingor i granen - det hade alltid min mamma".

Vi hade alltid riktig gran hemma hos mig när jag var liten och den kläddes alltid kvällen före julafton. Jag hörde att sonen kommenterade någon gång att det var ju sent att klä granen. Nä till lucia ska det vara. Ytterligare en tradition! :-)

Tjejhelgen var som väntat jättehärligt rolig trots snöstorm, strömavbrott och tråkig föreställning. Shopping, glögg och surrande samt lite lite av idolfinalen uppvägde det tråkiga. Väl hemma (tack A för att du körde så bra trots oplogad E4!) så väntade en lugn och skön hemmakväll med maken.

Bild från Vackra paket
Både jag och min make älskar att köpa julklappar till barnen. Ja. de är bortskämda! Fast vi försöker hålla ner varje år så innan det är julafton så har listan utökats. Min man kan på impuls köpa något till den ena sonen och då måste man kompensera till den andra. Denna balans är helt otrolig svår att få i rätt nivå innan det är julafton. Jag älskar överhuvudtaget att köpa julklappar! Definitivt mer än att själv få klappar.

Nu är det bara fyra dagar till julledighet! Det ska bli så fantastiskt härligt! Jag måste dock få undan så mycket som möjligt på jobbet före fredagen men det ska väl vara möjligt.
Ha en härlig vecka med mycket mys och julförberedelser!

måndag 8 december 2008

Mer jul ge mer mer jul

Andra advent har varit. Redan?! Jag vill alltid mysa så mycket under december men vart tar tiden vägen? Jag missade t ex julmarknaden i Gammelstad. Det blev för mycket förberedelser inför middagsgäster, skjutsande och röjning (dvs städningom du trodde något annat) i helgen. Hann dock bjuda kompisar på middag, dricka glögg och spela kort i lördags. Det var mycket trevligt. Kortspelet gick dock inte alltför lysande.

Duken ovan hittade jag för 40 kr på Dollarstore. Jag gillar den jättemycket!

Hyacinter har jag undvikit i flera år eftersom min äldsta son visat allergi. Men i år chansar jag! Dem åker naturligtvis ut direkt om det börjar klia i sonens ögon. Jag hoppas dock att det går bra. Älskar vita hyacinter! Det är som julen ska dofta och det fanns alltid hyacinter hemma när jag var liten. Mycket av julen handlar egenliten om att återskapa barndomen och den förväntan man hade på julklapparna. Fast fokus nu är inte på julklapparna utan på myset med släkt och vänner samt på mat, glögg och kaffebröd. Jag älskar att köpa julklappar och slå in dem i fina paket. Jag har gått med på min mamma och systers önskemål om att sätta en summa på de klappar man köper åt de vuxna. Att jag sedan redan köpt några julklappar och inte riktigt bryr mig om prislappen hör inte hit. Jag köper hellre något som jag vet uppskattas av mottagaren än håller mig till en prislapp.

I lördags hann jag in en sväng på Röda korset och kom bl a hem med denna lilla ljusskål i kristall. Den lyser så fint med sina klara granar.

På fredag är jag ledig och då ska jag och tre vänninor åka till Piteå och se Stormen. Vi ska dessutom surra, ha lilla julafton, mysa med glögg och bara njuta! Det ska bli jättetrevligt! Jag har införskaffat några exemplar av varje artikel ovan så det kommer nog att bli lite surrande. Jag är en sådan som köper glögg i stort sett samma dag det släpps på systembolaget och samma med julcider. Då lägger jag upp ett litet lager så att jag har för hela decembers olika aktiviteter. Tyvärr är det ju så att man som tonårsförälder då får dricka julcider fram till påsk! :-)

måndag 1 december 2008

Första advent

Det är lite svårt att se men jag vill undvika att använda blixten. Det blir mysigare bilder utan blixt - speciellt när det är ljus inblandat. Detta är vår lilla gran som står bredvid bron. den är jättetät och fin.

Första advent har varit och jag har försökt mysa allt jag kunnat. Jag jobbade lite i lördags så halva dagen försvann snabbt. Hann dock med en sväng på stan och beundrade hela tiden de fina träden och det vackra landskapet. Tur det - för på söndag regnade det... Julskyltningen var verkligen avslagen men vi var till den traditionella julskyltningen i vår stad och köpte anisbröd och en krans att hänga på dörren.

Jag är som sagt lite julfreak och i år har jag fyra adventsljusstakar. I det här inlägget finns bilder på tre av dem. Den fjärde far lite runt omkring i huset och har inte landat på sin plats. Min man tycker att den var onödig att tas fram - han hade nog rätt. Den femte insåg jag själv att jag inte kunde ta fram...
När jag var liten så var jag så avundsjuk på mina kompisar som hade julkyrkor hemma i fönstret. Vi hade inte det. Men en sån där vit kyrka som lyste och spelade Stilla natt - oj vad jag tyckte att de var fina! I somras vannjag min egen på tradera. Jag tog fram den igår och jag lovar - ögonen tindrade....
Utan blixt för att få fram mysigheten.
Med blixt så att det syns hur fin den är!

Min man tyckte jag var helknäpp som traderade hem en julkyrka mitt under semestern i juli. Han har dessutom fått byta kontakt i den eftersom det var en ojordad kontakt i. Men jag tror att han faktiskt tycker att den är fin. De hade en sådan hemma hos honom så det är ju lite barndom över det hela.

Det är verkligen härligt med tiden före julafton. Jag ska försöka övertala min man att vi ska klä granen i helgen. Jag försökte i söndags men det gick han inte med på då. Det kanske går bättre nu.

Ha en riktigt härlig vecka!