fredag 21 november 2008

Längtan är stor

Längtan efter advent och jul är stor. Det känns som om jag vill ta fram allt julpynt och klä granen redan till första advent. Jag får se hur det blir. Jag har några såna här ljushjärtan som jag köpt på IKEA när vi flyttade in i vårt hus. Jag gillar dem jättemycket och hoppas innerligt att de även fungerar och lyser i år!

Skönt med helg - och det har dessutom snöat idag så det är så vitt och fint ute.
Ha en riktigt härlig helg!

måndag 10 november 2008

Vinst!

Jag fick det här jättegulliga paketet med posten förra veckan.

Jag har vunnit! Jag är jätteglad eftersom det är första gången jag lyckats vinna en utlottning bland bloggarna. Har deltagit i några stycken. Här ovan ser ni min vinst - ett vitt hjärta. Kan det bli bättre?! Tack så hemst mycket Vita hjärtan! Detta hängde jag genast upp på en gammalt skåp i vardagsrummet.
Eftersom vi är inne på hjärtan så måste jag visa min nya plastduk till köksbordet. Heter det plastduk? Känner att det finns ett annat ord men jag kommer inte på det.... Typiskt 40+.
Om ni undrar hur gammal jag är så kan jag säga att jag blev bjuden på cidern ovan i helgen. Den smakade svarta vinbär och lime och var jättegod. Så då vet ni! :-)

måndag 3 november 2008

Änglar och lyktor

Ja vad är väl hösten och julen för den med utan änglar och ljus? Här ovan syns en liten lampa (kan man väl kalla det) som jag fått av min syster när jag fyllde jämt. Jättefin eller hur? Ursäkta den suddiga bilden - men den förmedlar i alla fall mysigheten tycker jag.

Den här lyktan från IKEA gillar jag jättemycket! det är så fin spets på locket och runt ljuset. man kan även ha smala ljus eftersom hållaren är vändbar. Det finns en liten variant också som jag var sugen på att köpa igår när jag var på det stora varuhuset men jag var tvungen att välja lite så den blev "bortröstad". Jag köpte hur som helst en hel kasse med ljus i alla former och varianter.

Jag minns inte om jag visat mitt eldklot tidigare - antagligen har jag det. Köpte detta för några år sedan och har använt det jättemycket! Det är snyggast att elda marschaller i det men det är lite praktiskt att använda gravljus eftersom de brinner så länge. Jag tänder ett femdygnsljus på torsdagkväll och när man kommer hem på fredag så känns det lite extra mysigt att det brinner så där inbjudande och man får en härlig helgkänsla direkt.