onsdag 29 oktober 2008

Nostalgi som blivit shabby chic

Här ovan ser ni en 1950-60-tals matsalsstolar som stajlades upp till 1980-tal och därefter har åldrats i ett uthus för att för några år sedan plockas fram på 2000-talet. Tyget är blekt och är faktiskt lite smutsigt fast jag försökt torka av det så gott det gått. Men jag kan inte låta bli att bli nostalgisk när jag ser dessa köksstolar. Vi fick dem av mina föräldrar och stolarna var bruna från början men jag skulle naturligtvis ha dem vita. De var jättefina i vår första lägenhet och därefter i vårt förra hus. Det fanns ett bord till som också målades vitt och som någonstans försvann i hanteringen. Färgen har flagnat av runt om på stolarna men det är väl det som gäller just nu - shabby chic!

Jag har faktiskt tänkt klä om dem men inte göra något åt färgen. Tyvärr har jag ännu inte hittat TYGET som jag vill ha på stolarna. Jag vill ha något som är lite "beigt" och passar till det mesta men ändå inte är så tråkigt. Min jakt går vidare. Tills dess så får jag fortsätta att vara nostalgisk varje gång jag äter frukost och läser tidningen.

söndag 26 oktober 2008

Sidensvansar


Idag har det varit full aktivitet i alla rönnar runt om där vi bor. Det har varit ett flygande fram och tillbaka hela tiden. Sidensvansarna har anlänt. Jag är alltid lika fascinerad varje år över deras klockliknande läte och energiska flygande mellan rönn och dunge. De är fina med sin tofs på huvudet och den fina sången.
Plötsligt flög en rätt in i vårt vardagsrumsfönster och det flög fjädrar och fågeln blev liggande helt still. Vi lät den vara eftersom vi inte kunde avgöra om den dog eller bara blev omtumlad av smällen. En halvtimme senare satt den upp - se ovan. Efter två timmar flyttade den på sig när man kom ut på balkongen. Efter ytterligare fyra timmar har den nu flygit iväg. Jag hann bli lite orolig eftersom det började mörkna när den äntligen flyg iväg. Hoppas att den hittar de andra!!

måndag 13 oktober 2008

Halvvägs mot jul

Jag har hängt upp nya gardiner i vardagsrummet. Äntligen! Har letat efter beiga gardiner med kravet att de inte ska vara så dyra (har nämligen tre fönsterpar i vardagsrummet). Men hur jag än har letat på alla affärer så har jag inte hittat något. Så igårkväll tog jag tag i att inventera i gardingarderober. Gissa vad jag hittade! Beiga gardiner (ett av mina favoriatgardering - hur kunde jag glömma bort dem?!) och det kan man kalla till en billig penning. :-) Så i kväll har jag strykt och grejat. Är så nöjd så! Nu ska jag styla om lite mer och lägga till några röda detaljer (kuddar och filtar bl a). Då får jag det så där röd-beige-vitt som jag ville ha det. Jag bruka ha dessa upp till jul men i fjol köpte jag helröd gardiner från Jotex och jag vet inte riktigt om de ska upp till jul eller inte. Jag känns inte så just nu.
Jag har vunnit denna hjärtgardin på Tradera. Den blev fin som fönsterduk. Jag har ju fått dille på att ha remsor i fönstret. Det är ju för att dölja den fula svarta fönsterbrädan i sten. Det blir ljust och fint att ställa saker på.

Såna här guldiga kristallyktor och kristalljusstakar med gnistrande prismor är det i stort sett ingen annan än jag som är intresserad av på Tradera. I vintras hade jag en hel bricka med olika modeller på vardagsrumsbordet. Jag har köpt dem billigt och samlat på mig några - ni förstår? Mer av allt... Min man tycker inte om dem. Men jag gillar ju kristallprismor och tycker att de är lite lagomt kitchiga.

söndag 12 oktober 2008

På väg mot jul

Har du sett att denna kommit i butiken? Det var någon bloggare som tipsade mig om att den kommit så nu tipsar jag dig om du inte redan sett det. Jag köpte den i fjol och den var jättebra! Jag hade jättestor användning av den. Jag köpte ALLA julnummer (ja jag är lite julfreak) som kom ut i fjol och denna var den jag överlägset hade mest användning av. Jag har alldeles nyss köpt den så jag har inte hunnit titta i den men omslaget ser lovande ut.

Julsakerna börjar komma fram i alla butiker. Dessa hjärtan ovan har jag köpt för en billig penning på Blomsterlandet. Det är väl lite tidigt ännu men det känns härligt att det snart är dags för jultider.

Nu är snart denna helg över. Nu ska jag byta gardiner i köket och få upp en hylla i hallen. Det blir bastu i kväll och lite god mat tillsammans med familjen.

lördag 11 oktober 2008

Utlottning med jättegulliga vinster

Gå in på http://vittblandatochliteannat.blogspot.com/ och var med på utlottning av de jättefina sakerna ovan.
Julen närmar sig (jippiiii!)! Gå in och var med om utlottningen av de fina rostiga bokstäverna ovan på http://villahemmet.blogspot.com/.

måndag 6 oktober 2008

Skördat och klart

Nu är äppelträdet tomt! Det var tur att vi plockade ner alla äpplen i går em för det stormade på kvällen och hela natten. Det blev två hinkar och lika mycket som fick gå till komposten på grund av skador och insektsangrepp. Som ni ser så är de röda och fina och de är kritvita inuti. Jag brukar lägga fram lite äpplen här och där på tomten för jag tycker att de är så fina. Riktiga juläpplen fast vi har inte någonstans att förvara dem så de måste gå åt ganska snabbt. Grannen kom förbi och fick genast ett erbjudande om närodlade äpplen. Mamma tipsade om att frysa in dem i klyftor så det ska jag prova. Då har man färdiga äppelbitar till paj, kaka och kräm. Mycket fiffigt om det funkar!

Den här buketten köpte jag till någon helg. Den håller hur länge som helst!! Det var lite kaxig färg. Jag vill gärna ha lite mer färg nu. Få se vad jag hittar till helgen. Brukar köpa bukett till helgerna - det känns lite lyxigt och fint till helgen.